RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6062|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩Mini-Z

瘋語飄移 發表於 2015-8-12 10:14:50 來自手機 | 顯示全部樓層
如果只係打算屋企玩,長遠唔落場玩,sport其實好夠,基本硬地都無咩要駛錢改
瘋語飄移 發表於 2015-8-12 10:18:41 來自手機 | 顯示全部樓層
如果有心長玩,1部020ve,加支好d既控,2千應該唔係好夠,不過2手控你接受到的話,感覺會比買支新既廢控好
瘋語飄移 發表於 2015-8-12 18:48:05 來自手機 | 顯示全部樓層
飄移又唔係鬥快,但如果你想落車場玩,kt18好快滿足唔到你,呢個先係sport既重點,無得換控
瘋語飄移 發表於 2015-8-12 18:51:27 來自手機 | 顯示全部樓層
樓主只玩飄移既話,落場其實都無咩要換,4條飄移呔,買個gyro就好喇,如果唔買gyro,就要setting補救
瘋語飄移 發表於 2015-8-12 19:41:57 來自手機 | 顯示全部樓層
我係sport既外行人,識條鐵咩,哈哈!唔好意思,認錯控
瘋語飄移 發表於 2015-8-12 19:45:20 來自手機 | 顯示全部樓層
相信樓主都會買020ve,加支2手舊10仔或新1仔,都over左2千,但長遠改快車又得
瘋語飄移 發表於 2015-8-13 07:39:33 來自手機 | 顯示全部樓層
只比較岩岩買返黎玩既操控性,mr03ve應該比較易上手,要執既位比020少,無記錯03跟珠差,020跟牙差,所以初期駛既錢比較低得黎,又可以揸得好d既,應該係03
瘋語飄移 發表於 2015-8-13 07:49:31 來自手機 | 顯示全部樓層
但一部執順晒避震,彈弓,較好珠差既020,穩定性又會提高好多,所以最好就係,有人教路基本set車,而03後期我都無玩,意見唔多,摩打越快,部車越難set。當然,如果錢唔係問題,梗係玩新車03加新控ex6,話晒新科技
瘋語飄移 發表於 2015-8-14 04:04:26 來自手機 | 顯示全部樓層
頭像的是diyhttp://s.rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=167983&mobile=nodiy
瘋語飄移 發表於 2015-8-14 04:05:36 來自手機 | 顯示全部樓層
另一部現成品,ct好似仲有賣
瘋語飄移 發表於 2015-8-14 05:15:40 來自手機 | 顯示全部樓層
邊個場多人玩飄移就唔清楚,不過ct就有幾位,但你去mms都會有師兄幫到你。而mini場主流都係快車,飄移建議比較人少先出車,或者出直路前,留意有無快車殺緊上黎,先讓快車過左先。其次就係飄移同快車係2個setting,唔係換呔咁簡單。最後歡迎加入mini z大家庭,上到車場有唔明的話,總有熱心朋友幫忙