RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>240四軸摺機架<>開箱砌機文及相片視頻分享(0717轉NAZE32)

abcd9kkk 發表於 2014-12-30 03:33:31 | 顯示全部樓層
請問CC3D既正反槳起QAV240機架應該如何排序? 謝
應該是(1)   正 | 反    還是(2) 反 | 正
                ---------               ----------
                反 | 正                正 | 反

abcd9kkk 發表於 2014-12-31 04:22:27 | 顯示全部樓層
isaac006 發表於 2014-12-30 09:05
跟住佢做啦。。。我都係跟佢,唔洗再問人

ok 唔該晒
abcd9kkk 發表於 2014-12-31 04:24:02 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2014-12-30 10:33
對了 , 上YOUTUBE搵下 , 好多教學 , 睇埋西人D片 , 有D有公開PID可抄黎試下其實機未砌 , CC3D都可接去電腦 ...

其實因為見過有人第一隻槳係反槳,又有人用正槳.唔肯定所以問下
abcd9kkk 發表於 2015-1-3 21:45:54 | 顯示全部樓層
請問cc3d如何較準電變? 還是佢自己已經起插USB果時較準左?
abcd9kkk 發表於 2015-1-7 02:14:59 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-1-6 11:16
接電腦行左VEHICLE SETUP WIZARD 未 ?
行到下圖呢個位就係叫你校正4組動力0既最低轉速 , 較完可同時起動 ...

行左SETUP WIZARD
油門行程都較左
我咁問係因為想確定下行Setup wizard果時會較準左定係要自己手動較準.因為第一次玩CC3D
宜家已經快樂飛行中鳥~
謝謝