RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>240四軸摺機架<>開箱砌機文及相片視頻分享(0717轉NAZE32)

sakata 發表於 2015-1-16 11:57:07 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-1-15 10:26
無野好玩 , 成日覺得條天線又大舊又樣衰 , 咁岩屋企搵倒D閃石貼 .....

請問法師傅用Mobius做晒FPV同航拍會唔會有太大既delay?
聽說用Sony 700線+Mobius分開用才是最好?
sakata 發表於 2015-2-23 10:22:56 | 顯示全部樓層

睇返師傅段片
發覺我依家用緊既Sony 700既latency較接近GoPro Hero Black 應該都算夠快
不過見到Fatshark 600 TVL真係好正 幾乎無delay 但D色好差.....
唔知如果買Fatshark 700 TVL PAL會唔會又low latency又高色彩對比呢??
sakata 發表於 2015-2-23 14:16:53 | 顯示全部樓層
isaac006 發表於 2015-2-23 13:26
你個 Sony 700係唔係ccd?如果係應該唔會有咁大 latency個喎  會唔會係有其他野(osd,dvr等)整慢咗? ...

師兄
我是用Sony 700 ccd + Skyzone RC700D DVR
你一提.....部DVR好似未搞過update....唔通有關系...
但好像找不到Skyzone網頁去睇下有無firmware update.......

我唔用OSD都係呢個delay感覺
sakata 發表於 2015-2-23 15:24:31 | 顯示全部樓層
isaac006 發表於 2015-2-23 15:20
我都係用緊 Sony 700 ccd,用aomway dvr vrx睇完全冇 latency咁喎  我衣加都諗緊 upgrade個 mon,個rc7 ...

我用緊TS5823 咁我真係要check下

Skyzone rc700d DVR 唔錯啦 又有錄影功能又內置圖傳 價錢HKD約7xx
不過電壓檢測唔準 成日以為無電 我用緊2S來推
電倉size唔friendly 搞到要外置電
sakata 發表於 2015-4-10 09:18:16 | 顯示全部樓層
lawlaw36 發表於 2015-4-10 00:23
謝回答,仲想問塊cc3d你地係用咩方案減震,見好多人講用3m双貼,但又用羅c上緊左,咁其實有冇減震作用 ? ...

我個人覺得CC3D無須減震
因為CC3D要即時感應機的狀態
如果緩衝了變相感應會遲鈍左
sakata 發表於 2015-4-17 16:15:39 | 顯示全部樓層

我都用緊ATG
一炒機都會soft收油 無爛motor
Emax1806用5040有少少熱 6040就較熱
Emax2204用兩隻都唔熱 但就要推多少少先起

sakata 發表於 2015-5-6 13:43:10 | 顯示全部樓層
G260Z好多人玩啊!!