RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5036|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AWD 尾直(MDW024)安裝問題

瘋語飄移 發表於 2012-10-25 02:17:28 | 顯示全部樓層

請問屋企玩定落埸玩...= =?屋企既話...其實無咩攪..個尾唔換好過換...換左又要買多個98MM加長...開頭玩唔慣...都係換個頭單好過
瘋語飄移 發表於 2012-10-25 02:53:02 | 顯示全部樓層
C兄,其實我唔係大C...= =首先...屋企硬地既玩法同車埸地毯,係2個世界,不過個概念大致相同...係硬地比油,空轉情況其實比地毯多...即係打滑比較容易,細微轉向影響橫滑比較少..................仲有就係.........等你係屋企打完8字再講...頭單係車埸玩,到後期都好少用...因為條直路比錯油容易出事,同埋最緊要係飄出黎個美感問題,因為飄移唔同玩快車,最好當然係畫圓型過灣....不過屋企玩,地方唔大的話,頭單尾直當然可以...
DWS唔只FOR快車,不過係無必要用係飄移上,但係既然買左,你又係玩98MM...唔好攪佢住...DWS既用處,確實令快車個尾穩定!如果你聽日有空上CT,可以比你感受一下地毯飄移...不過多數人玩我部車都係轉唔到灣,因為係要用油門控制,所以SETTING同屋企玩有分別...C兄,我講住咁多廢話先,有機會再指教...
瘋語飄移 發表於 2012-10-25 03:15:27 | 顯示全部樓層
siukuenchi 發表於 2012-10-25 03:05
師兄,
多謝指教!

有心玩飄移的話,總有一天會遇見...C兄+油