RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: siukuenchi
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手入門, 請求意見

windows3.11 發表於 2012-10-10 23:42:02 | 顯示全部樓層

先講sakura cs d3  本身係漂移車,
行cs 2.14 即係 頭轆行1個圈,尾轆行2.14個圈.
由於行車時個尾比頭行得快,所以就會擺尾做成漂移.
小弟由於行cs2.14對我黎講唔係咁容易操控.
所以換咗16T齒和尾皮帶,改成行cs1.5左右.
我(個人)諗應該對操控會容易D.
買車個時買多兩樣零件(15T齒和sakura s 尾帶)代替完本的22T齒和尾帶就可以一次過行cs1.5而免除日後再折一次車.
師兄亦都可以先試一試完庄行cs2.14先,
如果可以控制得掂,當然唔使比多一佰買以上零件.

P.S 本行玩過下TT01 改尾直玩Drift,不過都係唔係好掂.

windows3.11 發表於 2012-10-11 10:14:35 來自手機 | 顯示全部樓層
siukuenchi 發表於 2012-10-11 00:10
Windows3.11兄你O既解說真係深入淺出!
LEE 個部份明白了!

我都係知小小啫!
至於cs2.14與cs1.5邊一樣容易控制D就真係因人而異.
呢樣嘢真係要比多D時間試.
各樣setting係要自己試過,感受過先改比較好D.
無一個統一,亦唔係有一個等定setting.
花多D時間與金錢呢個就一定.

如果我有講錯請各師兄手下留情,唔好插唔大力