RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: zivtong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

善意討論jv 文化,m車,新手心聲

cyberkohk 發表於 2011-5-30 13:35:15 | 顯示全部樓層
我知你講邊班人 , 我上星期玩F1都比人連續射幾次出咗聲反肚都照射 , 我大大聲爆班友仔 , 全場馬上靜止全部車入PIT 等我救完車再出車 . 有道理唔駛怕班友仔有時有心同無心射車一睇就知 , 公共地方大家玩得開心大家禮讓一些 . 大家都唔想撞壞部車OP又貴又未必有貨 , 平車又好貴車都好都係自己心頭好大家都花了好多心機砌成自己撞壞無得好講比人射壞真係好肉痛. 快車通常玩7-8分鐘慢車可在交替時間操車就可以大家玩得開心 ,我沒有針對任何人我本身也有玩快車及慢車各有他樂趣快唔一定標籤代表技術好 , 慢車都須要一些技巧 , 最終開得開心又可交換心得CHING話遙控車都係一個健康運動.
cyberkohk 發表於 2011-5-30 18:21:12 | 顯示全部樓層
講得好其實我都試過射爆人車不過大家都有唔對 , 我射爆人車就一定有錯不過死車應該大聲講等其他車友有準備 , 好似CHING話整個JV GROUP 定下遊戲方式及提要 , 有時死車真是唔知點講個位唔前又唔後 , 不如定下灣號或名稱例如: 1號灣有死車 / 波板糖有死車 等等 . 讓一些新手可以學到一個正確技巧
cyberkohk 發表於 2011-5-31 12:11:45 | 顯示全部樓層
錢多低手火箭人班友仔唔似90後60後似D