RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ka0206
打印 上一主題 下一主題
收起左側

del................

joengai625 發表於 2011-4-20 00:35:54 | 顯示全部樓層
如果上天比個機會我再選擇玩FW先定3R先..我會選擇3R.....

剛剛開始玩電車,因為夜晚放車唔會嘈到人
不過引擎D咆哮聲真係好頂癮
joengai625 發表於 2011-4-20 00:49:09 | 顯示全部樓層

如果有時間落去ACO PYC呢D場玩下,睇完人玩會中毒....去追求速度...

我一開始諗住玩油車drift,玩玩下變左鬥快....

不過玩油最麻煩都係次次玩完都要洗車....
joengai625 發表於 2011-4-21 00:09:43 | 顯示全部樓層
ka0206 發表於 2011-4-20 21:55
咩黎架....不過我而家極衝動玩電....個死人手拉engine 拉到損左4隻手指.....

我之前部FW-05放棄手拉改用電...
joengai625 發表於 2011-4-21 00:24:50 | 顯示全部樓層
ka0206 發表於 2011-4-21 00:16
我未買之前都覺得油車又快又爽...但玩左幾日發覺起煩,...首先 TUNE 野唔講呀....香港無乜地方玩,,,又無理 ...

油車真係去落跑道先發揮到部車既極致

我雖然會玩電就係一定唔會放棄玩油,鬥快始終都用油爽D

電車都係拎黎操下手車同玩甩尾
joengai625 發表於 2011-4-21 01:11:26 | 顯示全部樓層
sdan321 發表於 2011-4-21 01:06
其實   灣仔橋底  都可以,免費嘅.新手可一試

要買專用呔.......

PYC都算係近市區既場

不過我係去ACO only
joengai625 發表於 2011-4-21 08:56:31 | 顯示全部樓層
ka0206 發表於 2011-4-21 01:17
....而家以我覺得首要 係換左個控..因為我知用原裝控同接收好易撞頻..一陣失控實炒飛??..所以有無經濟實惠 ...

平平地就用大6控制gt3b  $300,
貴少少就mt4,4pl.  $13xx-$14xx
再貴d就4pk, Ko ex-10.  $39xx

個個都用晒2.4仲有邊個同你撞頻呢,
最多都係怕干擾

我自己宜家仲用緊大陸控
joengai625 發表於 2011-4-21 12:19:18 | 顯示全部樓層
ka0206 發表於 2011-4-21 11:59
個撻箱係咪裝係車到外置咁用???...我見到都幾大舊...

部車放係撻箱上面,但係你要睇下底版極力子個度有冇位比你撻,我之前部05就有
joengai625 發表於 2011-4-21 13:59:57 | 顯示全部樓層
ka0206 發表於 2011-4-21 12:58
明解...但係咁出去玩咪要帶多舊野...手拉唔係方便D咩...淨係帶要火咀X

到部車溫順左一拉就著,新車引擎未磨合好好難拉,有冇跟說明書溫車?

Gt3b絕對夠用,我宜家都仲用緊
joengai625 發表於 2011-4-21 14:25:11 | 顯示全部樓層
ka0206 發表於 2011-4-21 14:07
無乜點睇說明書....我睇YOUTUBE 同上RCFAN睇....RUN車係咪整高佢 或者等佢跑下...得閒放大油 得閒怠速行下 ...

好正統既溫車方法等其他師兄講,我都聽人講溫好之後要換雞脾

我溫車就撻著部車由佢行一缸油,再慢行多一缸,之後就去轟下部車,咁就差唔多
joengai625 發表於 2011-4-23 01:31:44 | 顯示全部樓層
我剛剛係個車袋搵到D舊車parts睇下有冇興趣

http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1