RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8314|回復: 68
收起左側

del................

ka0206 發表於 2011-4-19 23:51:58 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

..............dell
joengai625 發表於 2011-4-20 00:35:54 | 顯示全部樓層
如果上天比個機會我再選擇玩FW先定3R先..我會選擇3R.....

剛剛開始玩電車,因為夜晚放車唔會嘈到人
不過引擎D咆哮聲真係好頂癮
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 00:42:21 | 顯示全部樓層

呢個都係問題...油車比我想像中嘈好多,,.,.
係屋企TUNE時...嘈得濟  嘈醒我家姐個B
後樓梯....仲衰成條卷都聽到......
同埋ER裝LED 好似唔使咁煩
但油車 怠速時D轉動有如林寶堅尼既沉穩..
低速時有 R8 咁 動態
高速時有如Zonda F 恕衝....<好似誇張
joengai625 發表於 2011-4-20 00:49:09 | 顯示全部樓層
ka0206 發表於 2011-4-20 00:42
呢個都係問題...油車比我想像中嘈好多,,.,.
係屋企TUNE時...嘈得濟  嘈醒我家姐個B
後樓梯....仲衰成 ...

如果有時間落去ACO PYC呢D場玩下,睇完人玩會中毒....去追求速度...

我一開始諗住玩油車drift,玩玩下變左鬥快....

不過玩油最麻煩都係次次玩完都要洗車....
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 01:00:13 | 顯示全部樓層
joengai625 發表於 2011-4-20 00:49
如果有時間落去ACO PYC呢D場玩下,睇完人玩會中毒....去追求速度...

我一開始諗住玩油車drift,玩玩下變 ...

我都係過下手癮先..第時先諗下玩唔玩勁D.......而家我8成精神心機落晒DSLR到...
sdan321 發表於 2011-4-20 04:42:14 | 顯示全部樓層
回復 joengai625 的帖子

入場玩,有風槍吹車,清潔乾淨,掂晒!
sdan321 發表於 2011-4-20 04:43:43 | 顯示全部樓層
回復 ka0206 的帖子

油車先似大人玩ma,有聲有畫,有味道
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 10:04:06 | 顯示全部樓層
sdan321 發表於 2011-4-20 04:43

油車先似大人玩鮁ma,有聲有畫,有味道

笑了.....總覺得有時會騷擾到人...
ikesan 發表於 2011-4-20 11:06:13 | 顯示全部樓層
sdan321 發表於 2011-4-20 04:43

油車先似大人玩ma,有聲有畫,有味道

Agree x 2!!
不過我做完大人後又走番去做細路!
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 11:18:16 | 顯示全部樓層

不過我而家想問下 著左個engine係咪唔應該會自已行....
因為我呢PART較得好屎....個idle 較少小 係可以令部車唔會自己陏...但極易死火..
太大 自己向前直衝....而家我校個空位大約1MM再細少少...定係再校下大小油針會好D呢
sdan321 發表於 2011-4-20 14:09:27 | 顯示全部樓層

極力子彈弓唔夠緊吖,出去買包加硬彈弓吧,幾草野,一包有五條,''男''色嘅,包你水到渠成啞
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 14:15:41 | 顯示全部樓層
sdan321 發表於 2011-4-20 14:09

極力子彈弓唔夠緊吖,出去買包加硬彈弓吧,幾草野,一包有五條,''男''色嘅 ...

我試過拆出黎...個catch係咪兩塊野...有條彈弓圈住佢果個...我覺得算係硬喎....因為我套返入去時都要用晒縲C批 套返入去...

定係飛輪再入面D野...個塊就勁難拆...放棄左.....
sdan321 發表於 2011-4-20 14:35:45 | 顯示全部樓層

個catch係咪兩塊野...有條彈弓圈住佢果個<<<<100分,中呀,換咗佢啦,原裝個條不算硬呢
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 14:43:41 | 顯示全部樓層
sdan321 發表於 2011-4-20 14:35

個catch係咪兩塊野...有條彈弓圈住佢果個

普通模型鋪係咪都有得買架啦.....同埋個條彈弓係咪大多數都一樣....
sdan321 發表於 2011-4-20 14:53:10 | 顯示全部樓層

慢你,雄升都有,你問佢哋;京商15級grx手拉機器套''發''掌,條極力子加硬彈弓,型号(92741 clutch spring{hard}).....一包應記得是5絛,籃色
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 14:58:33 | 顯示全部樓層
sdan321 發表於 2011-4-20 14:53

慢你,雄升都有,你問佢哋;京商15級grx手拉機器套''發''掌,脗條極力子加硬彈弓, ...

非常詳細  唔該晒....話說..有時見到D人話燒catch 係點....乜有得燒架咩....乜唔係全係機械零件黎嘛
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 15:56:52 | 顯示全部樓層
我唔知係咪算tune好啦..我拍YOUTUBE 請D大師幫下耳
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 16:02:37 | 顯示全部樓層
http://www.youtube.com/user/ka0206?feature=mhum

唔該大師幫手聽下得唔得....
手機拍....係差D....有時間我用單反再拍過
Allan007 發表於 2011-4-20 21:02:45 | 顯示全部樓層

比你攪到我都想買部玩下,但JV唔放得油雞
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 21:24:37 | 顯示全部樓層
Allan007 發表於 2011-4-20 21:02

比你攪到我都想買部玩下,但JV唔放得油雞

去馬,....但到我而家係想轉呔玩電車...