RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>240四軸摺機架<>開箱砌機文及相片視頻分享(0717轉NAZE32)

herman93 發表於 2015-3-24 11:46:31 | 顯示全部樓層
各位師兄, 我搞咗好耐都搞唔掂, 一比油就向前反轉
請求指教

機架: 蟬LS-250
飛控: CC3D
調電: hobbywing 10A
電機: EMAX MT1806-2208Kv
槳: GEMFAN GF 5030
herman93 發表於 2015-3-25 01:08:57 | 顯示全部樓層
isaac006 發表於 2015-3-24 11:53
哈哈,呢啲野通常都係因為呢幾個原因:
1. CC3D放錯方向,
2. 摩打1234號裝錯 number,

中佐一號就是cc3d方向囉
開始以為我咁放改Yaw是 (-90) 咪得囉點知錯佐
依加都係用翻原廠指示的放法飛起身啦不過有D向左移
herman93 發表於 2015-3-25 21:14:53 | 顯示全部樓層
我搞掂啦起飛啦
不過玩四軸我應該係最失敗的一個全程只敢離地5到6吋左右舞龍
不過要多師兄的提點
herman93 發表於 2015-5-8 00:22:29 | 顯示全部樓層
各位C兄,架機起飛和一般都好正常可惜回前和左右就出現掉高的情況,搞佐好耐,reset了十多次都無法解決,請C兄指教
herman93 發表於 2015-5-12 20:10:14 | 顯示全部樓層
herman93 發表於 2015-5-8 00:22
各位C兄,架機起飛和一般都好正常可惜回前和左右就出現掉高的情況,搞佐好耐,reset了十多次都無法解決,請 ...

搞掂最後就好似你咁講因為冇Keep向前所以掉高多謝師傅