RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>240四軸摺機架<>開箱砌機文及相片視頻分享(0717轉NAZE32)

cocoaninja 發表於 2015-1-16 13:07:03 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-1-16 12:56
岩岩試左另一隻OSD
試左了 , 可同SONY CCD  4140+811 正常疊加畫面 !!!

呢一個 RCD 3060 要架機小心唔郁時先準的。起咗飛之後個 voltage 係一定低的,主要用途似係俾雲台用多 d。

試過放去一架 fixed wing 行 4S 電,用咗先知一開 full throttle 卡唔惦。
cocoaninja 發表於 2015-1-16 14:19:50 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-1-16 13:12
多謝提醒 !
但飛緊扯電多 , 降落電壓會升番 , 正常播
定係你係其他意思 ? 呢隻偏差多D ?  THX  ...

Hihi,呢隻嘢降落後一定會準。係飛緊嗰時唔準

cocoaninja 發表於 2015-2-3 13:41:06 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-2-2 23:19
應該都係警告下 ! 不過大家都執生啦 !

幾過月前試過向啟德同朋友玩四軸,朋友楂住架 P2 係路邊俾架警車見到。D 差人落車問咗幾句,佢地係好奇問下架嘢是甚麼來的,解釋咗一陣笑咗就走了。

唔少差人係真係未見過軸,FPV 未見過唔出奇。

如見到差人,正常地好好好禮貌答就可以。佢地係可以用「公眾地方行為不檢」既萬能 key 去控告。