RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ricksonchow
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Axial AE-2 電變調整設定有感 + 追加704/705膠防水應用 (updated)

cyt2011 發表於 2014-6-4 00:44:46 來自手機 | 顯示全部樓層
請問那車呔排氣孔要封嗎?
cyt2011 發表於 2014-6-6 11:39:32 | 顯示全部樓層

其實個舵機應該點整 ? 底板都係用704, 齒輪部份了洗唔洗攪 ?
有人用"雪油"填滿去, 但溫度高又會溶流到四圍都係, 太凍又硬左,頂注的齒 !
重有冇其它方法 ?
除左直接買防水舵機 !
cyt2011 發表於 2014-6-16 13:04:16 | 顯示全部樓層
剛入了條castle link在途中, 想問下有冇AE-2既setup參考下 ?
cyt2011 發表於 2014-6-16 14:49:31 | 顯示全部樓層
係淘X都係得幾間有賣, 有間平DD但係冇包裝 !

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=22839444528

重有呢隻高級版, 專係比車用, 平個隻飛機用架, 唔好買錯 !
cyt2011 發表於 2014-6-16 15:15:11 | 顯示全部樓層
如果係用Castle V3 就會買佢, 而家用AE-2 castle link 都夠 !
* bec 都用靠佢黎set ? 有乜用 ?
cyt2011 發表於 2014-6-16 16:32:09 | 顯示全部樓層
夾片式金屬鈴係咪有唔用闊度 ?
點去配合適既呔 ? 請指教 !
cyt2011 發表於 2014-6-16 17:44:19 | 顯示全部樓層
係D呔有唔同闊度, 直徑又有差別, 所以一路都未下手 !
其實莫財驚落錯注 !