RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ◆健仔◆
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手上路...唔該高手快入

ERIXON 發表於 2008-8-28 00:37:37 | 只看該作者
ERIXON 發表於 2008-8-28 00:39:19 | 只看該作者
樓主講到好似砌腦咁。
『XX:俾張list黎。
筆直5000
AMD 一張,Intel一張。
快!收到即去買!』
高橋涼介 發表於 2008-8-28 11:48:40 | 只看該作者
2pl am 498蚊.跟埋3003
2pl fm 530蚊 得個接收..3003要另鯡買..成為70蚊..
很update的...
penny. 發表於 2008-8-28 12:17:16 | 只看該作者
原帖由 ◆健仔◆ 於 2008-8-27 11:27 PM 發表
控邊隻最耐用?幾錢...
我會叫埋人幫我砌同教我點砌

控好耐用架喎!
不過睇下你有幾錢買之嘛!
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-28 23:28:42 | 只看該作者

回復 22# 的帖子

講左LA...
Challenager 發表於 2008-8-28 23:38:06 | 只看該作者
2pl fm
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-29 11:18:46 | 只看該作者
thx...........brothers
jabberwock 發表於 2008-8-29 21:41:48 | 只看該作者
原帖由 阿De 於 2008-8-27 12:46 發表
去買yokomo rtr 果set漂移車玩住先啦 基本上冇野換

而且咩都包哂 好似under 2000蚊

係偉高1SET落場即玩價$26XX ( yokomo READY PACK)
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-29 23:25:46 | 只看該作者
我澳門人......................
jabberwock 發表於 2008-8-29 23:46:22 | 只看該作者
原帖由 ◆健仔◆ 於 2008-8-29 23:25 發表
我澳門人......................

有D住大陸既都會0黎香港掃貨啦!
澳門邊度有RC既野買就幫你唔到!
香港大多就係旺角區.KWS
blackcolt 發表於 2008-8-30 22:29:37 | 只看該作者
原帖由 ◆健仔◆ 於 2008-8-27 23:27 發表
我會叫埋人幫我砌同教我點砌

叫埋佢幫你搗一條龍服務~
list~報價~砌車~玩車~升級同維修~
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-9-1 13:42:24 | 只看該作者
唔該哂..............
orangeteam 發表於 2008-9-1 16:25:53 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2008-8-27 13:19 發表
我諗電子野唔好咁揼本住,因為有乜人為出錯都無咁肉痛!
我建議由好基本入手!

車架:
Yokomo Drift Plus $1500 / HPI Pro-D $2400
電子野
Futaba MC330 $350
Yokomo 19T $2XX
Futaba 3003 $70
呔鈴 ...

車架:
Yokomo Drift Package $1400 /with 鈴同02呔 / 殼
電子野
呔鈴:
Active Tire with HPI wheel $130 + $100 (package 已有02呔,但買火石好D)
外觀:
Yokomo Shell + Hobby Pro Lighting set = $350 + $120  (package 已有殼,係比$120買套燈)
噴油 $25 each
裝備:
I max B6 charge $500    / (大陸出跟B6 function 一樣 $300+$50火牛) B6都要另買火牛
Team C 25C Lipo x 2 $???    / 20C Lipo 4000電$2xx頭一排
2PL連接收set $???           
Tools (批,油壓油,啤呤油,呔膠. . . . . . .) $350  / 孖星TRF油壓$300
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-9-1 22:25:23 | 只看該作者
原帖由 orangeteam 於 2008-9-1 16:25 發表

車架:
Yokomo Drift Package $1400 /with 鈴同02呔 / 殼
電子野
呔鈴:
Active Tire with HPI wheel $130 + $100 (package 已有02呔,但買火石好D)
...

我就係要梨d答案,,,好岩我心水...我拿張list去澳門街報下價先....唔該哂你...萬分感謝..大家有咩好介紹再可以打低係到