RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1992|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有無d 可似walkera4#3 咁細, 又容易控制的介紹比我..

lsc1981 發表於 2008-8-7 23:41:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下大家... 有無d 可似walkera4#3 咁細, 又容易控制的介紹比我
多謝幫助
brahms 發表於 2008-8-7 23:49:16 | 只看該作者
5g6 :P :P :P
 樓主| lsc1981 發表於 2008-8-7 23:54:26 | 只看該作者
我唔多like5g6的樣
2 對翼 一高一低
好q 怪
有無d 個樣 似 4#3 的
wychoy 發表於 2008-8-8 23:00:07 | 只看該作者
walkera lama2
wave 發表於 2008-8-9 08:41:59 | 只看該作者
新手要買單槳細機,睇黎二手區見你機會都好大

SnackEater 發表於 2008-8-9 12:14:18 | 只看該作者
呢架我玩過,真係好定,佢係行尾摩打,但感覺同lama一樣咁定,一樣係唔俾動作就浮喺度唔郁,不過好似要兩叉幾!

登錄/註冊後可看大圖

http://model.hirobo.co.jp/english/

brahms 發表於 2008-8-9 16:06:59 | 只看該作者
咁樣呢

登錄/註冊後可看大圖
brahms 發表於 2008-8-9 16:08:10 | 只看該作者
或者咁

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
wilsonng8191 發表於 2008-8-24 05:16:37 | 只看該作者
Today try Lama 2, OK wor!!!
tommy0804 發表於 2008-8-25 18:42:27 | 只看該作者
睇下你自己金錢方面點, 不過我一開始都玩雙翼機己, 180蚊個d. 然後好鐘意個種飛既感覺,可能都巿壓力大, 鐘意左依d free既感覺~
然後想試下玩單翼機. 睇中左4#3B依架機. 一開波真係飛極都唔掂. 但係而家開始掌握到小小.  其實都玩得過己.

而我玩佢既方法係玩完比10~20分鐘佢休息,然後差電. 差爆後比舊電2~3分鐘冷卻.先再玩.<---其實各位前輩覺得依個做法對所有硬件上既耐用性有無幫助?