RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: issacsc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

mt2 18ss or mt2 RTR?

Skyline 發表於 2006-4-23 21:22:33 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-4-23 21:05 發表

買邊架TRUGGY ?快啲開個投票post幫你揀吓

The Hong Nor CRT Kit version la ....  
WTO 發表於 2006-4-23 21:25:51 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-4-23 21:22 發表

U have successfully poisoned so many brothers ar .....  

大家咁話啦..巴打
 樓主| issacsc 發表於 2006-4-23 21:45:01 | 只看該作者
好鍾意黎呢個討論區~好開心~
WTO 發表於 2006-4-23 21:47:21 | 只看該作者
原帖由 issacsc 於 2006-4-23 21:45 發表
好鍾意黎呢個討論區~好開心~

快啲買車啦...一齊玩仲開心呀
 樓主| issacsc 發表於 2006-4-23 21:51:11 | 只看該作者
好呀~好呀~要儲錢我諗暑假前就買到啦
到時一齊玩~不過我係年青人黎嫁咋~唔會唔同我玩嗎?
WTO 發表於 2006-4-23 21:55:57 | 只看該作者
原帖由 issacsc 於 2006-4-23 21:51 發表
好呀~好呀~要儲錢我諗暑假前就買到啦
到時一齊玩~不過我係年青人黎嫁咋~唔會唔同我玩嗎?

我驚你嫌我老餅咋
Patrick6 發表於 2006-4-23 22:07:51 | 只看該作者
昨日都同兩個年青人一齊玩, 我呢個老餅都玩得好開心 WTO兄你都係.........
WTO 發表於 2006-4-23 22:14:20 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-4-23 22:07 發表
昨日都同兩個年青人一齊玩, 我呢個老餅都玩得好開心 WTO兄你都係.........

樓主| issacsc 發表於 2006-4-23 22:14:41 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-4-23 21:55 發表

我驚你嫌我老餅咋

梗係唔會啦~重有好多野要向你地請教嫁~
不過而家都唔知到買邊嫁好~
本來想買18ss,但心思思又想買st,
真係好想買st但又怕佢好食油~
18ss外型就真係好正~內在都唔差~
WTO 發表於 2006-4-23 22:20:11 | 只看該作者
原帖由 issacsc 於 2006-4-23 22:14 發表

梗係唔會啦~重有好多野要向你地請教嫁~
不過而家都唔知到買邊嫁好~
本來想買18ss,但心思思又想買st,
真係好想買st但又怕佢好食油~
18ss外型就真係好正~內在都唔差~

攞六千大洋買晒佢. 揸完大就揸細, 幾有快感
 樓主| issacsc 發表於 2006-4-23 22:22:27 | 只看該作者
如果要儲6000個大洋~要儲成年幾
先儲到
WTO 發表於 2006-4-23 22:24:37 | 只看該作者
原帖由 issacsc 於 2006-4-23 22:22 發表
如果要儲6000個大洋~要儲成年幾
先儲到

咁買住一架玩先
 樓主| issacsc 發表於 2006-4-23 22:28:25 | 只看該作者
係呢WTO兄~你話買ST好唔好~因為ST買返黎就可以玩~而18SS就要再買野~ENGINE比起黎ST重要勝過18ENGINE的18SS,

ST買返黎有D咩要注意嫁~有冇話另外要買其他PARTS

Patrick6 發表於 2006-4-23 22:31:24 | 只看該作者
ST 好呀, 1:8 可以同我地一齊開開心心玩下又得, 去天水圍落賽道跑下跳下又得, 得左!
 樓主| issacsc 發表於 2006-4-23 22:35:07 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-4-23 22:31 發表
ST 好呀, 1:8 可以同我地一齊開開心心玩下又得, 去天水圍落賽道跑下跳下又得, 得左!

哈哈~真係好想同你地一齊去玩
ST有咩PARTS係最好加左佢~?
WTO 發表於 2006-4-23 22:37:54 | 只看該作者
原帖由 issacsc 於 2006-4-23 22:28 發表
係呢WTO兄~你話買ST好唔好~因為ST買返黎就可以玩~而18SS就要再買野~ENGINE比起黎ST重要勝過12ENGINE的18SS,

ST買返黎有D咩要注意嫁~有冇話另外要買其他PARTS

講真以價論車 , ST 真係幾底玩 , parts又易買又係日本京商大廠.雖然係大陸裝砌. 但啲原料大部份係日本進口. 所以啲quality有保證.
 樓主| issacsc 發表於 2006-4-23 22:41:31 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-4-23 22:37 發表

講真以價論車 , ST 真係幾底玩 , parts又易買又係日本京商大廠.雖然係大陸裝砌. 但啲原料大部份係日本進口. 所以啲quality有保證.

好一於定下目標ST.......!!!!!!!!!!!!!!!
死啦年紀輕輕就中曬WTO兄的毒~
哈~哈~
mark999hk 發表於 2006-4-24 14:28:19 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-4-23 09:22 PM 發表

The Hong Nor CRT Kit version la ....  

依部 HN(kit Ver.) 同埋部 Hellfire,攪到我 15/16,部吾知開是邊部好。個價錢又差吾多(HN 安埋部機、電子野同 Servo)、個樣又差吾多!!真係好鬼難選擇。。。。。。。。
咁各大佬們對依兩部嘢有咩見解呀?謝
Patrick6 發表於 2006-4-24 14:46:18 | 只看該作者
原帖由 mark999hk 於 2006-4-24 14:28 發表

依部 HN(kit Ver.) 同埋部 Hellfire,攪到我 15/16,部吾知開是邊部好。個價錢又差吾多(HN 安埋部機、電子野同 Servo)、個樣又差吾多!!真係好鬼難選擇。。。。。。。。
咁各大佬們對依兩部嘢有咩見解 ...

Me too, I want to buy either one of these two, HN is made at Tai Wan and kit ver. 安埋部機、電子野同 Servo = over $6000, seems too expensive but it is champion of the truggy race. Hellfile $4,600 including all things, don't know buy which one 好?
iCoke 發表於 2006-4-24 15:25:53 | 只看該作者
st 最低限度一定要換條 +硬反牙拉杆 100%快變型  70$一對金色 奸商出品