RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ftbingobingo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kyosho Collection 3rd update

樓主| ftbingobingo 發表於 2008-6-19 06:09:41 | 只看該作者
tiger1 發表於 2008-6-19 08:37:35 | 只看該作者
A billionaire on this board
chiuchiu 發表於 2008-6-19 08:49:17 | 只看該作者

回復 23# 的帖子

MK 3  20年前好勁架!
byron.C 發表於 2008-6-19 16:08:32 | 只看該作者
典解依家唔出返D 4WD EP 12仔呢!..

好想玩12仔.....好Q難玩.......

所以遲下排到期就買SPADA 09.......不過都係拎黎擺
byron.C 發表於 2008-6-19 16:09:40 | 只看該作者
同埋都係覺得D懷舊車有韻味多D!
ryancmlam 發表於 2008-6-19 18:47:56 | 只看該作者
X4........真係黐__線o架!

It is nice to see the NIB Kyosho Plazma. At that time, 1/12 was quite common and the 4 kings were
- Kyosho Plazma
- Tamiya 959
- AYK NX101
- ABC Apache
(pls feel free to point out if I am wrong)

Who played one of these 1/12 before ?
(I still have an AYK NX101J2 on hand)
go2usie 發表於 2008-6-19 18:59:01 | 只看該作者
the 1:12 BMW is cool, Ryan, the hand behind the box is me .... i  was poisoned with that 1:12 4WD .....
ryancmlam 發表於 2008-6-19 19:07:37 | 只看該作者
Oh, it rings me up there is no 4WD 1/12..
How come like that ...... ?????
 樓主| ftbingobingo 發表於 2008-6-20 13:18:25 | 只看該作者
paulaner 發表於 2008-6-20 13:35:21 | 只看該作者
X5........真係黐 X 線!    不過請黐落去
World 發表於 2008-6-23 15:00:32 | 只看該作者

ftbingobingo兄
尋晚又見到你係yahoo jp又bid同一架車
你係想keep多一架  ,一架砌一架keep?
定係想託高個價呢?
依一架比你上次bid果架平左好多wo
成hkd5000
結果比人地贏左,如果真係想要,為什麼你唔再追落去啊?
 樓主| ftbingobingo 發表於 2008-6-23 16:23:15 | 只看該作者
原帖由 World 於 2008-6-23 15:00 發表

定係想託高個價呢?
成hkd5000
結果比人地贏左,如果真係想要,為 ...

我想keep多一架 (for example, Landjump我都有五部其中三部砌左, Vanning有兩部其中一部砌左, Indianna有兩部未砌.........) 不過依架condition無咁靚, 加埋已經有啦, 咪出少d錢law, 正如好多消費品一樣(例如: 錶, 車, cell phone, handbag......), 價靚咪買多件law, 價唔靚咪算law

講真, 托價有何用? 何況bid贏要找數ma.......

我都既然買左law, d錢使左仲成日計住又要驚蝕底咪好辛苦?? 好似私家車咁, 一落地就蝕d人咪唔駛揸???

仲有, 師兄, 個japan yahoo account係我agent既, 佢bid d野唔一定係我(雖然今次係) 點解你咁快就咁肯定係我有份bid呢??? 唔可以係我agent其他客既呢? 定係小弟bid d貴野番尼有咩得罪師兄你既地方, 要咁快咁認真計晒數平左幾多, 仲要咁無聊咁"有"禮貌地公開質疑我去托價
alexfish3 發表於 2008-6-23 16:54:46 | 只看該作者

回復 33# 的帖子

"價靚咪買多件law, 價唔靚咪算law"
Good point.  

"仲要咁無聊咁"有"禮貌地公開質疑我去托價"?
C-hing ftbingobingo, I share the same feeling with U.
wave 發表於 2008-6-23 16:59:13 | 只看該作者
BID 哩家野邊度話得埋,貴唔貴真係好睇自己想唔想要,你都唔知件野會唔會十年後先至有人放或者己經冇人有NIB,所以價啱就買架la, ftbingobingo兄 o既心態好正常,對上o個位師兄係唔係好少bid野呀?
ryancmlam 發表於 2008-6-23 18:48:53 | 只看該作者
嗜好呢家嘢好難用錢去量度,好多人用+皮嘢買隻公價六皮幾嘅「地通拿」,唔通又係托價? 正所為千金難買心頭好,多多都值

我就冇水去bid呢啲心頭好啦
go2usie 發表於 2008-6-23 22:53:04 | 只看該作者
我淨係見佢買野比人托價多炸...... 呢D野買一合少合.... 佢可能好中意見平想bid多合呢?

佢唔可以上一獲on居Bid貴左, 就算呢合平左都唔夠錢bid架咩?  
minimini 發表於 2008-6-24 11:20:50 | 只看該作者
原帖由 World 於 2008-6-23 15:00 發表

定係想託高個價呢?
成hkd5000
結果比人地贏左,如果真係想要,為 ...

我諗如果 "World" 兄純粹係用炒股票嘅心態去玩懷舊車.......又驚蝕底.....入貨價又要平.....又想有 resell value 兼要保值增值......懷舊車呢種玩意應該唔係佢杯茶.....同埋佢亦唔會玩得開心........
chiuchiu 發表於 2008-6-24 12:08:44 | 只看該作者

回復 39# 的帖子

MINI
  完全同意您的見解
boogie 發表於 2008-6-24 12:10:59 | 只看該作者
Frankie, I strongly suggest you to organize an exhibition about your collection, so that more brothers can share these crazy stuffs!!!
chiuchiu 發表於 2008-6-24 13:07:11 | 只看該作者

回復 41# 的帖子

BOOGIE 兄
     完全同意讚成,比錢入都制,我系會展做!!!同FrankieBOOK場!!
各位兄弟快d攪公投.