RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3568|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

將買scania問題多多,有請各師兄幫幫手

鋼鎖 發表於 2008-5-5 19:37:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1.如果我買scania的話,原裝摩托有冇須要換呢? (會否太怏或太慢)
2.用新燈的話,跟新燈的電變有冇須要換呢?
3.啤呤的用途是???
4.伸縮天線有甚麼好處??
5.遙控用甚麼牌子,甚麼型號好呢???

小弟在此先謝謝各界友好解答問題!!!!!!!

DZ110 發表於 2008-5-5 19:43:38 | 只看該作者
 樓主| 鋼鎖 發表於 2008-5-5 19:45:40 | 只看該作者

回復 2# 的帖子

唔該晒,咁就一定要買囉!
chan951130 發表於 2008-5-5 19:58:26 | 只看該作者
原帖由 鋼鎖 於 2008-5-5 19:37 發表
1.如果我買scania的話,原裝摩托有冇須要換呢? (會否太怏或太慢)
3.啤呤的用途是???

小弟在此先謝謝各界友 ...

1.如果我買scania的話,原裝摩托有冇須要換呢? (會否太怏或太慢)換左都無咩用
2.用新燈的話,跟新燈的電變有冇須要換呢?如果你唔日日都full無問題
3.啤呤的用途是???...
4.伸縮天線有甚麼好處??無
5.遙控用甚麼牌子,甚麼型號好呢??14ch

dm9261 發表於 2008-5-5 20:04:04 | 只看該作者
[quote]原帖由 鋼鎖 於 2008-5-5 19:37 發表
1.如果我買scania的話,原裝摩托有冇須要換呢? (會否太怏或太慢)冇
2.用新燈的話,跟新燈的電變有冇須要換呢?冇
3.啤呤的用途是???減低摩擦
4.伸縮天線有甚麼好處??接收好d  

小弟在此先謝謝各界友 ...
 樓主| 鋼鎖 發表於 2008-5-5 20:10:48 | 只看該作者
以上咁多位,唔該晒!!!!!
dalelee 發表於 2008-5-5 20:31:47 | 只看該作者
1.如果我買scania的話,原裝摩托有冇須要換呢? 無
2.用新燈的話,跟新燈的電變有冇須要換呢?無
3.啤呤的用途是???順,一定要
4.伸縮天線有甚麼好處??無乜
5.遙控用甚麼牌子,甚麼型號好呢???要睇你想要幾靚la,由600-13300不等haahaa
 樓主| 鋼鎖 發表於 2008-5-5 20:41:52 | 只看該作者

回復 7# 的帖子

多謝晒,唔該晒!!!!!
Doughboy 發表於 2008-5-5 23:39:07 | 只看該作者
我又回

1.如果我買scania的話,原裝摩托有冇須要換呢? (會否太怏或太慢)冇須要, 但有米的, 可用大扭力型
2.用新燈的話,跟新燈的電變有冇須要換呢? 冇須要, 但有米的, 可換高級高輸出及低阻力型號
3.啤呤的用途是???慳電
4.伸縮天線有甚麼好處?? 收縮時, 不會"high"到其他物件, 特別乘公共交通公具
5.遙控用甚麼牌子,甚麼型號好呢??? 一般Futaba可以, 有米少少的, 行2.4
Q-pet 發表於 2008-5-5 23:39:28 | 只看該作者
原裝摩已經OK啦--比張圖你睇..白豬用新燈拉兩隻櫃加兩平板都好力..但當言如果再好力d換40T..50T個D

登錄/註冊後可看大圖

如果用新燈有電變唔洗理舊個個..當言你可以外加電變..有D朋友都係外加電變

3.啤呤的用途是???
用途可以架車順D..減少摩擦

會像真D...用佢好似D1/1真車一樣

我都係用Futaba入門個個4頻控....680蚊買呢個咩都玩到啦~~除非你想換2.4個d==
 樓主| 鋼鎖 發表於 2008-5-5 23:52:52 | 只看該作者

回復 10# 的帖子

多謝你長細的回答,現在的我對出車的問題,了解咗好多,應知道怎樣買裝備砌車了
超感謝你們咁多位,小弟要眠啦,明天要番好早,886
Q-pet 發表於 2008-5-6 00:03:51 | 只看該作者

回復 11# 的帖子

唔洗客氣~~~~~~
阿賢 發表於 2008-5-6 00:27:12 | 只看該作者
原帖由 鋼鎖 於 2008-5-5 23:52 發表
多謝你長細的回答,現在的我對出車的問題,了解咗好多,應知道怎樣買裝備砌車了
超感謝你們咁多位,小弟要眠啦,明天要番好早,886

緊係啦!!
人地博士黎架麻!!
我呢d無名小卒都唔敢出聲!!
Q-pet 發表於 2008-5-6 01:18:02 | 只看該作者

回復 13# 的帖子

寸咀呀你--死仔包..我鬼係博士呀..呢度大有人在啦--
╚彩竹╗ 發表於 2008-5-6 01:18:26 | 只看該作者
原帖由 阿賢 於 6-5-2008 12:27 AM 發表

緊係啦!!
人地博士黎架麻!!
我呢d無名小卒都唔敢出聲!!

連我呢d都唔敢出聲
fung198586 發表於 2008-5-6 01:23:35 | 只看該作者
原帖由 Q-pet 於 2008-5-5 23:39 發表
原裝摩已經OK啦--比張圖你睇..白豬用新燈拉兩隻櫃加兩平板都好力..但當言如果再好力d換40T..50T個D
http://x42.xanga.com/0abc934505334183998217/o ...

我想睇下你話$680個一個控
我下個日去買
Q-pet 發表於 2008-5-6 01:35:33 | 只看該作者

回復 15# 的帖子

死仔--你邊日得閒呀--燈呀--
jonny 發表於 2008-5-6 01:49:51 | 只看該作者
原帖由 Q-pet 於 2008-5-5 23:39 發表
http://x42.xanga.com/0abc934505334183998217/o ...

哈哈~梗係吃力~~我隻櫃成7kg
不過我用35t+新燈電變都夠用架~~
Q-pet 發表於 2008-5-6 02:09:44 | 只看該作者

回復 16# 的帖子

未係呢支囉...

fung198586 發表於 2008-5-6 20:38:04 | 只看該作者
係5係fm頻?????