RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ms07
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩車玩到收傳票

Pianist 發表於 2008-4-25 15:01:37 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-4-25 09:55 發表
應該係睇番當時的情況, 如果當時你在一個 o物 人都冇的大空地玩...可能 o物 事都冇, 但現在是在非常多人及 "札" 的環境之下, 漁記不可不理...最重要係可能佢地接獲投訴而作出行動.....

唔知勇兄有冇親身試過,千萬唔好希望會先口頭警告,漁記真係唔會留手(以"泊"單車為例)
已經唔止一次中過招(唔係我) ,係我d朋友 . 就算山卡啦 , 都唔會警告.
我有次都差d中招 ,係果公廁外想"泊"埋去(郊野公園係 "大圍至深水埗" 大埔道中間)
忽然發覺有部似曾相識既電單車泊左係度 , 即刻放低部車係馬路邊 , 再望清楚
公廁後面有個漁記 "叔叔下" , 好彩~  果度渺無人煙嫁
kei5887 發表於 2008-4-25 15:30:58 | 只看該作者
原帖由 ms07 於 2008-4-25 14:47 發表
個漁記吿完我地4個之後,個漁記自己打爛個飯碗

有d野wor,透露下得唔得
Pianist 發表於 2008-4-25 15:46:09 | 只看該作者

回復 102# 的帖子

或者 MS07有方法在法庭抗辯呢 , 如果講出黎會有影響 ,
內情等完左件案先講會好d
豬腸裡的天空 發表於 2008-4-25 23:01:45 | 只看該作者
回復人又話人,其實我有d 唔明點解明明有法例寫到明而亦都有人犯左法但犯左法既會話告佢地既人唔岩?前信不對後語。

自己就係有牌標明地方玩,你好彩個公 ...

1:咪係~~~牌都寫明~~~佢都仲係度玩~~~呢D咪知法犯法羅.............

2:都識講~~~佢遇到個ADMIN有人情咪姐~~~€唔係既?佢咪又係俾人告~~~~

睇完段野.............我笑左...
scania...R620 發表於 2008-4-25 23:03:59 | 只看該作者
笑左咩???
com1010hk 發表於 2008-4-25 23:16:09 | 只看該作者
原帖由 #翹~* 於 2008-4-24 20:12 發表

(2) 任何人不得在郊野公園或特別地區內─
(a) 進行競賽性的隊際遊戲;或
(b) 操縱任何動力驅動的模型船、動力驅動的模型飛機或動力驅動的模型車輛,
http://www.legislation.gov.hk/blis_ind.nsf/6033a8cc1f220 ...

吟玩野外定向果d咪
SteveCKS 發表於 2008-4-26 01:30:36 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-4-25 13:44 發表

"行人路又冇話唔比玩"   

請指教,點錯法~ thx
SteveCKS 發表於 2008-4-26 01:31:18 | 只看該作者
回復人又話人,其實我有d 唔明點解明明有法例寫到明而亦都有人犯左法但犯左法既會話告佢地既人唔岩?前信不對後語。

自己就係有牌標明地方玩,你好彩個公 ...

我想講既係...人地唔告就人情,告就道理
SteveCKS 發表於 2008-4-26 01:34:18 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-4-25 23:01 發表

1:咪係~~~牌都寫明~~~佢都仲係度玩~~~呢D咪知法犯法羅.............

2:都識講~~~佢遇到個ADMIN有人情咪姐~~~€唔係既?佢咪又係俾人告~~~~

睇完段野.............我笑左...

或者你理解錯我意思啦。我想講假若我比人告,我都覺得合情理囉~ 做得出唔怕負責。
SteveCKS 發表於 2008-4-26 01:36:56 | 只看該作者
老實講丫,玩車真係好多地方人地都告得,最緊要就唔好玩串哂d 地方,如果唔係遲下真係唔知去邊玩,我最想講係呢樣。
byron.C 發表於 2008-4-26 11:50:33 | 只看該作者
原帖由 SteveCKS 於 2008-4-26 01:36 發表
老實講丫,玩車真係好多地方人地都告得,最緊要就唔好玩串哂d 地方,如果唔係遲下真係唔知去邊玩,我最想講係呢樣。

NO LA 所有公眾地方都唔准玩車的!所以好似煙仔禁,比賣唔比食!
藍毛毛 發表於 2008-4-26 21:47:49 | 只看該作者

回復 111# 的帖子

在家也一樣