RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Nicvic
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔知有幾多人跑G4系列呢?不如入黎報到下啦!

AMAT 發表於 2008-4-8 15:40:32 | 只看該作者
AMAT 發表於 2008-4-8 15:41:27 | 只看該作者
原帖由 Molala2 於 2008-4-7 22:58 發表
香港有新代理喎, 好似話家陣拍屎供應無問題!

唔關事.....新代理就未必係.....但聽聞宜家TM只要你錢佢就肯批貨俾你.....
 樓主| Nicvic 發表於 2008-4-8 19:37:52 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-4-8 15:40 發表

唔計好唔好跑先.....G4RS O的零件....部份感覺好似仲差過G4S KIT小小......
部份G4S UPGRADE件,好過G4RS的.....

例如?
AMAT 發表於 2008-4-9 11:55:32 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2008-4-8 00:34 發表

係 就 好 喇...我都係 怕無parts ........
加強 我的 購買度..添....

死啦死啦.....中毒添

P.S. 其實G4S kit 同RTR 有分別 嗎@.@? & 大慨 幾$$......G4RS..又........

G4S KIT同G4S RTR都幾大分別O架.....
不過個人意見想買G4S的話,買G4S RTR都係一個好好O既選擇,乜都包晒,係差要買撻箱,同埋充電機......
佢連接收電都俾埋你.....支批又正,ENGINE都OK~
AMAT 發表於 2008-4-9 11:57:47 | 只看該作者
原帖由 Nicvic 於 2008-4-8 19:37 發表

例如?

G4S KIT尾果個上波箱係金屬,原裝係膠.
仲有好多件O架......可以睇返我G4S 同G4RS果兩個POST.....

另外G4S KIT果個底板係OPTION版,G4RS果個底板雖則係窄咗,但唔係OPTION嚟.....
AMAT 發表於 2008-4-9 12:00:59 | 只看該作者
AMAT 發表於 2008-4-9 12:07:23 | 只看該作者
不過講返先.....G4S KIT原裝果套油壓,係冇G4RS果套咁好......
我整完係夠膽死四支REBOUND都唔同.....激死我......
最後俾我換咗套TRF油壓落去架G4S KIT到.....哈!
AMAT 發表於 2008-4-9 12:16:39 | 只看該作者
不過我知仲有好多人覺得G4車系列係垃圾......成日話我垃圾當寶O既.....哈哈!
pskyng 發表於 2008-4-9 15:41:03 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-4-9 12:16 發表
不過我知仲有好多人覺得G4車系列係垃圾......成日話我垃圾當寶O既.....哈哈!

AMAT兄. 快0的用行動証明架G4車唔係垃圾la. 頭文字D真人版 . G4rs 個低重心同平衡性.我覺得好有優勢.當人地驚cup4 0既setting. 架G4都仲頂得順.(估炸.因為我冇G4rs )

AMAT 發表於 2008-4-9 17:10:35 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2008-4-9 15:41 發表

AMAT兄. 快0的用行動証明架G4車唔係垃圾la. 頭文字D真人版 . G4rs 個低重心同平衡性.我覺得好有優勢.當人地驚cup4 0既setting. 架G4都仲頂得順.(估炸.因為我冇G4rs )

G4RS同G4S個重心係一樣,冇低重心到.

好多人就話G4S同G4RS果個油門SERVO設計唔好.....太間接,有虛位......

G4RS同G4S最明顯O既分別應該係個底板唔同咗,窄咗小小......
同埋O的臂HUBS唔同晒,改晒新設計.G4RS亦都係新設計流線臂.

其餘改動其實分別唔算好大......
AMAT 發表於 2008-4-9 17:17:24 | 只看該作者
其實如果想慳小小......都可以考慮下買G4JS.....哈!
因為香港RC MUSHROOM都有得賣~^_^

http://rc-mushroom.com/product_i ... p;products_id=14626
pskyng 發表於 2008-4-9 20:36:49 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-4-9 17:17 發表
其實如果想慳小小......都可以考慮下買G4JS.....哈!
因為香港RC MUSHROOM都有得賣~^_^

http://rc-mushroom.com/product_i ... p;products_id=14626

望梅止喝.
其實TM 新車個人覺得主要而重要係個 Ed system. 同 UFO2 clutch.. 係咪都比NT1 優勝?

樓主| Nicvic 發表於 2008-4-9 21:51:35 | 只看該作者
避震问题一早就发现,其实系虚位问题,我已经解决咗!

个人唔建议买讲真G4JS and RTR,其实真系有缩水,材料同配件都用旧既,首先底板唔系7075, 差速杯等金属件唔系KF产品左右不对称同硬度都差D,另外皮带系普通S3M皮带,要克服好多问题!但系kit版就唔一样,始终一分钱一分货。不过总体结构同优点唔会改变,一样好跑而且灵活。

G4S & G4RS 希望你可以跑出区别,我仲未入手RS所以未有资格发表,但系我睇倒好多改善咗既嘢!

(忠告:入门版要OP成kit版之间既差价,绝对大大大大大于零售价上的差价,仲会影响你对架车既信心。)

MrSH 發表於 2008-4-9 23:02:19 | 只看該作者
我都準備買G4RS啦
AMAT 發表於 2008-4-10 10:49:57 | 只看該作者
原帖由 Nicvic 於 2008-4-9 21:51 發表
避震问题一早就发现,其实系虚位问题,我已经解决咗!

个人唔建议买讲真G4JS and RTR,其实真系有缩 ...

個人唔覺真係好多改善.....
 樓主| Nicvic 發表於 2008-4-11 02:22:42 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-4-10 10:49 發表

個人唔覺真係好多改善.....

你跑下咪知咯,而且有D有问题既地方你都换咗啦!
RGM-111 發表於 2008-5-29 01:53:31 | 只看該作者
今日 終於 入手了 G4-RS

MrSH 發表於 2008-5-29 23:52:55 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2008-5-29 01:53 發表
今日 終於 入手了 G4-RS

開波未??
blackcolt 發表於 2008-7-26 18:14:54 | 只看該作者
好想快d睇到成果
MrSH 發表於 2008-7-27 20:30:34 | 只看該作者
原帖由 blackcolt 於 2008-7-26 18:14 發表
好想快d睇到成果

落左兩次地,頭差幾好跑,齒比可以再搭好 D (@ PYC)