RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1490|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買油車 新手請指教問題多的是THX

orochichu 發表於 2008-3-14 20:06:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1.我想買V ONE RRR 但係想知係咪 V ONE RRR都有3種型號傢好似 EVO/ EVO WC /同WC  ?
2.唔同型號又有咩分別呢?
3.動向係咪 頭單 中直 尾萬向?
4.可以裝0度呤嗎?
5.Picco engine 21級算慢嗎?
6,出面買緊多少?
7,係咪級數底就=同電車一樣底T就快 級數底就快呢?
8,油車用既油 可唔可以比個正確的既名我呢OR成份?
因本人只玩開電車,想買架油雞開心下  請多多指教

由miniz-RRR 發表於 2008-3-14 23:31:10 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2008-3-14 20:06 發表
1.我想買V ONE RRR 但係想知係咪 V ONE RRR都有3種型號傢好似 EVO/ EVO WC /同WC  ?
4.可以裝0度呤嗎?
6,出面買緊多少?
...

問題太多喇!
揾晚星期六落嚟橫州睇吓問吓重好喇?
lion97 發表於 2008-3-15 00:07:45 | 只看該作者
1)  I only know WC = 厠所
 樓主| orochichu 發表於 2008-3-15 08:05:40 | 只看該作者
=_="我身在巴西要11月先返
valklai 發表於 2008-3-15 09:26:00 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2008-3-14 20:06 發表
4.可以裝0度呤嗎?
6,出面買緊多少?
...

1.&2.V ONE RRR 有3種型號 EVO/ EVO WC /同WC 即係等於serpent 960 hv 960 06', 960 07', 960 08'咁囉!!
      唔同年代會出一種有少少改善地方嘅嘢,咁又係後面加多個英文字喺後面 VoneRRR, VoneRRR EVO, VoneRRR WC,
     VoneRRR EVO WC
3.動向係 頭單 中皮帶 尾差速
4.可以裝電度呤,但用唔到海綿呔
5.Picco engine 21級if on-road engine不慢,但VoneRRR用唔到21級嘅engine
6.出面買緊多少?..............唔知喎!!!!
希望可以幫到你啦
 樓主| orochichu 發表於 2008-3-15 14:12:01 | 只看該作者
THXTHX