RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2931|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Daulhunter用2個摩打會否很食電

eddie9919 發表於 2008-3-1 19:41:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位大哥,本人打算買部dualhunter,見到佢用2個摩打會否很食電,同埋這部車玩得過嗎???見到750玩,合理嗎?睇過之前師兄d post話只是換左個殼only. 噤佢是由邊款車換過新款的???
Rcrounder 發表於 2008-3-1 21:42:29 | 只看該作者
From Twin Detonator to Double Blaze then Daul Hunter
diablo 發表於 2008-3-1 22:23:56 | 只看該作者
食電,玩得過,750算合理,
smallfaifai 發表於 2008-3-2 01:22:45 | 只看該作者
Twin Detonator and Double Blazer 原裝都係跟機變,而Dualhunter係跟孖摩打專用電變,所以750係抵玩o既
stanley7191 發表於 2008-3-2 01:34:33 | 只看該作者

I have dualhunter too

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ighlight=dualhunter
If you buy it ,you need change full ball bearing pls
 樓主| eddie9919 發表於 2008-3-2 13:53:06 | 只看該作者
Thanks all brothers,請問這款車多唔多options野及會唔會容易爛?
agentjerry 發表於 2008-3-2 21:41:12 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

AltezzaMak 發表於 2008-3-2 22:29:17 | 只看該作者
你地玩Daul Hunter用咩motor架? 我都有部twin detonator, 你地係TKO玩? 可以約埋一齊玩嗎?
 樓主| eddie9919 發表於 2008-3-3 10:59:57 | 只看該作者
買左,今日開工,到時post相,暫時全原裝
Patrick6 發表於 2008-3-3 16:40:16 | 只看該作者
我昨日都買左架Lunch Box 比個女玩, 而家至見到呢架Daulhunter, 好似幾正咁喎, eddie 兄快D 出report, 如果好玩我都入翻架同亞女一齊玩"碰碰車".

另外想請教下各位, Daulhunter 是否同Lunch Box 差不多大架? 還有什麼大碌車同Lunch Box 差不多大架而又行油的呢? 因已無玩模型好耐, 唔知行情!
 樓主| eddie9919 發表於 2008-3-3 16:59:24 | 只看該作者
我今晚就是打算將dual hunter及lunch box一齊影相,到時你可看到分別. 我都十幾年冇玩車了,去年底才把古董找出來,現在已脫節了,都是問下這裡的大哥.
Patrick6 發表於 2008-3-3 17:12:01 | 只看該作者
原帖由 eddie9919 於 2008-3-3 16:59 發表
我今晚就是打算將dual hunter及lunch box一齊影相,到時你可看到分別. 我都十幾年冇玩車了,去年底才把古董找出來,現在已脫節了,都是問下這裡的大哥.

Eddie 兄, nice to meet you, 我都係一個脫了節的老餅, 等你的report 及相片! Thanks!!!
agentjerry 發表於 2008-3-3 19:46:03 | 只看該作者
Sazabi 發表於 2008-3-4 09:16:19 | 只看該作者
好玩、抵玩,一排電可以玩15-20分鐘(黑豬+原裝電變),不過車身太多"那"位,好難清潔 部車好污穢
 樓主| eddie9919 發表於 2008-3-4 09:28:17 | 只看該作者
整好了,雖然不是什麼大作,都幾易砌, 今晚post相,希望大家唔好笑我.
倒錢落海 發表於 2008-3-4 09:30:59 | 只看該作者
原帖由 Sazabi 於 2008-3-4 09:16 發表
好玩、抵玩,一排電可以玩15-20分鐘(黑豬+原裝電變),不過車身太多"那"位,好難清潔 部車好污穢

越野車是不需要清潔的

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| eddie9919 發表於 2008-3-4 09:33:14 | 只看該作者
to Sazabi兄,你的 dual hunter改左黑豬,用幾多t呀,我問過模型店的人,佢話最盡用23t,但我睇個gear box的位時,只有18t及20t.
leeho888 發表於 2008-3-4 09:34:57 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2008-3-4 09:30 發表

越野車是不需要清潔的

登錄/註冊後可看大圖

你部車好污穢
倒錢落海 發表於 2008-3-4 09:37:52 | 只看該作者
原帖由 leeho888 於 2008-3-4 09:34 發表

你部車好污穢

點呀買齊的 parts 未呀?
leeho888 發表於 2008-3-4 09:42:28 | 只看該作者

回復 19# 的帖子

未買呀,today買