RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1350|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

行車問題

spiderrx 發表於 2008-2-23 21:04:19 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果把搖控分為(左,中,右)向上推.....中間是否係2波??

因為小弟如果把SCANIA放在地上,無論搖控中間向上推或向下推也好,架車都唔識行(但波箱仍然在轉)....但如果把車子凌空抽起行2波....係沒有問題...   
1 & 3波在地上行也沒有問題....

請問各位師兄...知唔知係咩問題???
KMB182 發表於 2008-2-24 00:55:09 | 只看該作者
入唔正2波個位??.
isuzu2723 發表於 2008-2-24 00:59:54 | 只看該作者
已經唔關電子問題
中位差少少未入到波,可調較拉捍長度
 樓主| spiderrx 發表於 2008-2-24 08:53:21 | 只看該作者
mk9001 發表於 2008-2-24 12:15:07 | 只看該作者
說明書有講 波箱個servo拉捍扭兩吓咪校到長短囉 ;P
 樓主| spiderrx 發表於 2008-2-24 13:57:19 | 只看該作者
Thx a lot !!!. I try try first !!

但係點解我凌空抽起架車...波箱又入到???放係地上面又唔得
KMB182 發表於 2008-2-24 14:05:08 | 只看該作者
原帖由 spiderrx 於 2008-2-24 13:57 發表
Thx a lot !!!. I try try first !!

但係點解我凌空抽起架車...波箱又入到???放係地上面又唔得

可能係因為你個位係1、2波之間or2、3波之間
又有少少掂到2波果個位..
咁係凌空抽起架車嫁時候
都勉強轉到..
但一放落地..有(阻力??)就會轉唔到
p.s set波箱1、2、3波果個位..雙星好似有2粒膠比你度位嫁..