RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2967|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問我的引擎是什麼引擎?

eddie9919 發表於 2008-2-21 11:32:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位大哥,請問我的引擎是什麼引擎?另外成日睇到你們講大油針及細油針,請問我車的大油針及細油針在那?謝.

登錄/註冊後可看大圖
Henry_Ho 發表於 2008-2-21 12:07:14 | 只看該作者
希望幫到你啦..!!

笨仔 發表於 2008-2-21 12:24:13 | 只看該作者
京商"舒不聽"15偈,好嘢嚟喎!!
 樓主| eddie9919 發表於 2008-2-21 13:09:34 | 只看該作者
十分多謝你們資料,我今晚會再試著車,十分頭痛著不到車
笨仔 發表於 2008-2-21 13:30:08 | 只看該作者
我驚你唔係油針嘅問題,而係C傘到期,唔夠壓縮,因為格車年幾都唔細,祝你好運!!
c230 發表於 2008-2-21 13:52:08 | 只看該作者
就算比你着到车, 部野都系时候退役.
水野太知 發表於 2008-2-21 14:00:05 | 只看該作者
原帖由 c230 於 2008-2-21 13:52 發表
就算比你着到车, 部野都系时候退役.

咁睇黎我果部都係時侯退役~~~~~
 樓主| eddie9919 發表於 2008-2-21 14:03:21 | 只看該作者
噤有咩車介紹,因架車都未著過
笨仔 發表於 2008-2-21 14:10:00 | 只看該作者
原帖由 eddie9919 於 2008-2-21 14:03 發表
噤有咩車介紹,因架車都未著過

吓!未著過! 有機會副偈裹面粒啤呤可能已經積死咗,咁就恭喜你!!
B1549 發表於 2008-2-21 14:23:41 | 只看該作者
引擎是O.S.

原帖由 eddie9919 於 2008-2-21 11:32 發表
各位大哥,請問我的引擎是什麼引擎?另外成日睇到你們講大油針及細油針,請問我車的大油針及細油針在那?謝.

登錄/註冊後可看大圖
B1549 發表於 2008-2-21 14:29:20 | 只看該作者
引擎是O.S.

原帖由 eddie9919 於 2008-2-21 11:32 發表

登錄/註冊後可看大圖
pskyng 發表於 2008-2-21 15:33:30 | 只看該作者
原帖由 笨仔 於 2008-2-21 14:10 發表

吓!未著過! 有機會副偈裹面粒啤呤可能已經積死咗,咁就恭喜你!!

師兄.咁一般engine bearing 要點保養... (我淨係玩完洛事後油.因為一直唔敢折散個engine. )
藍毛毛 發表於 2008-2-21 17:16:18 | 只看該作者

回復 12# 的帖子

如果懂得拆偈來洗,就唔驚積死啤呤,金屬用火水,膠類用洗潔精加水洗,
 樓主| eddie9919 發表於 2008-2-22 09:48:36 | 只看該作者
各位大哥,昨晚試左都是著不到車,打算放棄唔玩油車,其實我想問你地油車是否真的噤難現,新引擎,未玩過都噤難著,灰晒
valklai 發表於 2008-2-22 10:13:43 | 只看該作者
原帖由 eddie9919 於 2008-2-22 09:48 發表
各位大哥,昨晚試左都是著不到車,打算放棄唔玩油車,其實我想問你地油車是否真的噤難現,新引擎,未玩過都噤難著,灰晒

Brother,
唔使咁灰喎,出嚟同其他車友一齊玩,佢哋自然會教你架啦
c230 發表於 2008-2-22 10:18:00 | 只看該作者
原帖由 eddie9919 於 2008-2-22 09:48 發表

当你可以揸住佢同其他车手风驰电掣, 到时咩痛苦都会唔记得晒架喇.
笨仔 發表於 2008-2-22 10:24:35 | 只看該作者

對於新手嚟講,的確係有啲難度,油車唔同電車,插電就玩得,油車唔識較偈,玩唔到不特止,真係企咗喺道,比佢玩番轉頭!
唔好咁灰,多啲嘗試,重失敗中給取經驗,邊個一出世就識行架,我識嘅唔多,睇吓幫唔幫到你...
http://www.rcfans.com/index.php/action_viewnews_itemid_5.html
http://www.rcfans.com/index.php/action_viewnews_itemid_14.html
chrishkyung 發表於 2008-2-22 12:08:40 | 只看該作者
dont three minutes heat rate....try your best to overcome difficulties....
add oil...check the glow plug and your glow plug electicity first

樓主| eddie9919 發表於 2008-2-22 14:06:11 | 只看該作者
I am not three min heat rate, my brother bought this car 10years ago,never play before and cannot start up, then I found it under my bed end of last year, so I tried to start up, but it was very hard to start up.
saihung281692 發表於 2008-2-22 14:20:21 | 只看該作者
本人小小意見,不如你帶埋架車去KWS搵鴻X睇下,橫掂架車擺係度,証實係無得救定有得救都好丫