RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: iCoke
打印 上一主題 下一主題
收起左側

岩岩買左部tw-05t 部偈著唔夠2分鐘就熱到辣手

andrewlio 發表於 2006-4-6 22:14:28 | 只看該作者
你戈支係咩火咀黎ga?!?!??!
WTO 發表於 2006-4-6 22:20:55 | 只看該作者
你架車係唔係FW05T? 改番個TOPIC la.
大细油針設回兩圈半.  火咀電有冇電 ? 火咀红唔红?
andrewlio 發表於 2006-4-6 22:24:24 | 只看該作者
佢咩都紅.. 就黎連heatsink 都紅ga 啦!!!

佢e+ 係over heat!!!
蛇仔明 發表於 2006-4-6 22:26:00 | 只看該作者
原帖由 iCoke 於 2006-4-6 21:03 發表
咁點呀??新偈黎嫁啵~都會咁既??????????????熱到辣手呀~~點算呀????????

熱到辣手 點辣手法呀 部機50度 左右 都會辣手架,你溫機 最好 放落地行,唔放落地 靜係係地下溫 有鬼用咩,溫度 都不足,溫唔到架 你想一下 你玩個時 部機90-110度,你而家先至得個5,60度 溫鬼咩,放落地行下 slow車,有loading 先溫到架,再唔明 add我 留電話 我教你,希望幫到你啦
WTO 發表於 2006-4-6 22:27:50 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-4-6 22:24 發表
佢咩都紅.. 就黎連heatsink 都紅ga 啦!!!

佢e+ 係over heat!!!

幾多度 ?
andrewlio 發表於 2006-4-6 22:33:43 | 只看該作者
著左之後我就由得佢放係到溫偈 只係係枝煙既時間 部偈好熱 熱到低版都好熱

佢話咁樣!
 樓主| iCoke 發表於 2006-4-7 03:23:50 | 只看該作者
我岩岩試左溫半剛油 佢熱到我掂到佢好似掂到岩岩cook完水既水bo咁呀 now我唔敢再著佢啦 仲知一個正常人掂到都一定會彈起果隻咁熱啦 佢快到都唔夠 2分鐘就勁熱啦
 樓主| iCoke 發表於 2006-4-7 03:29:31 | 只看該作者
我第2部大陸buggy都冇熱到咁既地步~~
部偈係咪有d咩問題呀????? 我今日係創昇買嫁~~~05t黎既~
攪到我都唔知著佢好定唔著佢好~_~唔著又冇得玩 著又勁熱 熱到我拎個車頭低版都辣手既~
佢大同細針我都係set 2圈半嫁 橫針就set到佢唔郁 剎車唔死火咁樣 會唔會火咀攪到佢咁熱呢????定枝批有問題?
我都唔係好記得果粒係咩火咀啦 都幾耐下

WTO 發表於 2006-4-7 07:11:36 | 只看該作者
用咩牌子油?
WTO 發表於 2006-4-7 08:12:30 | 只看該作者
engine幾多度 ?
andrewlio 發表於 2006-4-7 11:24:58 | 只看該作者
原帖由 iCoke 於 2006-4-7 03:29 發表
我第2部大陸buggy都冇熱到咁既地步~~
部偈係咪有d咩問題呀????? 我今日係創昇買嫁~~~05t黎既~
攪到我都唔知著佢好定唔著佢好~_~唔著又冇得玩 著又勁熱 熱到我拎個車頭低版都辣手既~
佢大同細針我都係set 2圈半 ...

盡量放大d 支油針啦!!!!!!!!   3圈4圈都冇問題.. run 好左先收返收佢!
 樓主| iCoke 發表於 2006-4-7 14:04:42 | 只看該作者
TORNADO 25%
andrewlio 發表於 2006-4-7 15:50:23 | 只看該作者
係咪紅色戈種?!?!
整車友 發表於 2006-4-7 21:30:30 | 只看該作者
原帖由 iCoke 於 2006-4-7 14:04 發表
TORNADO 25%

你第一次便用25%來run engine,會唔會對副engine不太好呀!

還有些師兄曾向本人建議run new engine 前用電油沖洗engine 內隴先,因engine 出廠時可能有些少金屬碎屑殘留在內。不排除run 時碎屑刮花司筒或活塞。

這是小弟個人意見。
andrewlio 發表於 2006-4-7 21:38:06 | 只看該作者
原帖由 整車友 於 2006-4-7 21:30 發表

你第一次便用25%來run engine,會唔會對副engine不太好呀!

還有些師兄曾向本人建議run new engine 前用電油沖洗engine 內隴先,因engine 出廠時可能有些少金屬碎屑殘留在內。不排除run 時碎屑刮花司筒或活 ...

呢個  講得啱!!!

係有d 金屬屑..   

不過  我覺得用油車戈d 油去沖就ok !!
整車友 發表於 2006-4-7 23:56:47 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-4-7 21:38 發表

呢個  講得啱!!!

係有d 金屬屑..   

不過  我覺得用油車戈d 油去沖就ok !!

sure RC model engine fuel la!
andrewlio 發表於 2006-4-7 23:59:53 | 只看該作者
你之前話電油呀ma... 以為你係講緊汽車戈d 電油 sorry!
整車友 發表於 2006-4-8 09:35:42 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-4-7 23:59 發表
你之前話電油呀ma... 以為你係講緊汽車戈d 電油 sorry!

好彩你俾機會我更正,否則真係會有人在未詳問前便班d 1:1電油番黎洗副engine 呀!
andrewlio 發表於 2006-4-8 22:45:19 | 只看該作者
其實用電油洗.. 都唔知有冇問題ga!!! 可能冇問題    都係油黎!!! haha.!