RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3187|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT01-D RALLY 改 試車片 !!! 正 ,仲有車車VS狗狗添 [UPDATED]

kaidogg 發表於 2008-2-9 18:52:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
第一次試拍片
一個人又控車又拍片,所以拍得唔係幾好,唔好見怪

唔知做咩架車好鬼死慢,24T 加 58T 黑豬

http://video.msn.com/video.aspx?vid=20a0dfc8-0a2b-424a-bcab-b03c19edba1f
好攪笑,我放車前有D野唔記得做,睇完就知  哈哈

http://video.msn.com/video.aspx?vid=58dd21f1-b4b1-45f3-abf0-3d6508fbcf39

仲有狗狗追車添

[NEW ADD]
http://video.msn.com/video.aspx?vid=ff94af9e-d4cc-4904-a47b-93b7963d63db

想問問大家  MSN VIDEO 係唔係好用D 呢 .. 好似清過 YOUTUBE

ERIXON 發表於 2008-2-9 19:01:53 | 只看該作者
一幅都睇唔到喎~
藍毛毛 發表於 2008-2-9 19:03:59 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

C兄好精彩,衹見一堆字符。
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 19:15:21 | 只看該作者
阿門 發表於 2008-2-9 19:17:46 | 只看該作者
你今日玩??...............
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 19:18:55 | 只看該作者
原帖由 阿門 於 2008-2-9 19:17 發表
你今日玩??...............

係呀
4點幾到啦

UPLOAD 耐之嘛
仲有條UPLAODing
阿門 發表於 2008-2-9 19:19:43 | 只看該作者
唔怪得之好似見到你啦..........出去食野果時
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 19:21:32 | 只看該作者
原帖由 阿門 於 2008-2-9 19:19 發表
唔怪得之好似見到你啦..........出去食野果時

唔係嘛
你行邊度見到我,冇理油我見唔到你架,你行出面大馬路?
阿門 發表於 2008-2-9 19:24:22 | 只看該作者
我同屋企人渣車出去食野炸嘛......之前見你d相系冇殼嘛.....都唔知系咪你...........
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 19:27:20 | 只看該作者
原帖由 阿門 於 2008-2-9 19:24 發表
我同屋企人渣車出去食野炸嘛......之前見你d相系冇殼嘛.....都唔知系咪你...........

我估呢頭都係得我一個人放車輛
係呢  附近有冇沙地
石地成日卡字晒D石仔
玩兩三分鐘就要倒可仔一次
唔係卡字晒

PS 好唔好睇姐條片
chacha 發表於 2008-2-9 19:34:13 | 只看該作者
電都0區埋出0黎
藍毛毛 發表於 2008-2-9 19:34:21 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

C兄架車的避震器好似硬左D,越野要軟軟哋至有RALLY的效果。
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 19:38:21 | 只看該作者
原帖由 藍毛毛 於 2008-2-9 19:34 發表
C兄架車的避震器好似硬左D,越野要軟軟哋至有RALLY的效果。

E? 我未有軟避震呀
得原裝TT01D 跟車既油壓 同 橙色彈簧  等出糧先買
其實係唔係唔用油壓會好D?

HEHE 謝謝教路

仲有囉 就係 後輪係 原裝狗骨  出面D 萬向賣晒 等返貨

藍毛毛 發表於 2008-2-9 19:50:34 | 只看該作者

回復 13# 的帖子

原廠油壓套件裡有油壓配件,油壓柏=有一孔、ニ孔、三孔的拍,將油壓打散從做,用最多孔的拍換落去咪可以有軟油壓用又回得快至有越野效果。
阿門 發表於 2008-2-9 20:01:20 | 只看該作者
原帖由 kaidogg 於 2008-2-9 07:27 PM 發表

我估呢頭都係得我一個人放車輛
係呢  附近有冇沙地
石地成日卡字晒D石仔
玩兩三分鐘就要倒可仔一次
唔係卡字晒

PS 好唔好睇姐條片

條片
ok呀....沙地我d邊有呀..不過你就可以要行遠小小....其實我都想買部tt01玩rally.但吾系好識改.睇下你幫唔幫到手
藍毛毛 發表於 2008-2-9 20:16:37 | 只看該作者

回復 15# 的帖子

主要升高車身改軟4支油壓,只換油壓柏就可以,換多孔那柏便可,其如照做,如太軟便加一個cool是加硬小小就掂。
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 20:38:21 | 只看該作者
原帖由 藍毛毛 於 2008-2-9 19:50 發表
原廠油壓套件裡有油壓配件,油壓柏=有一孔、ニ孔、三孔的拍,將油壓打散從做,用最多孔的拍換落去咪可以有軟油壓用又回得快至有越野效果。

E 我已經用 三孔的拍
會唔會關 彈簧事?
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 20:41:08 | 只看該作者
原帖由 阿門 於 2008-2-9 20:01 發表

條片
ok呀....沙地我d邊有呀..不過你就可以要行遠小小....其實我都想買部tt01玩rally.但吾系好識改.睇下你幫唔幫到手

其實我都係睇呢個POST 學架乍
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=52772&extra=page%3D1

我之前改車個POST 睇下幫唔幫到你
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... amp;highlight=rally

呢個係防水防沙
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... amp;highlight=rally
藍毛毛 發表於 2008-2-9 20:43:56 | 只看該作者

回復 17# 的帖子

咁你雙手提起架車一呎高放手跌下會否有拍一聲,如冇聲就set得正確,有聲即太軟。
明白嗎
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-9 20:52:11 | 只看該作者
原帖由 藍毛毛 於 2008-2-9 20:43 發表
咁你雙手提起架車一呎高放手跌下會否有拍一聲,如冇聲就set得正確,有聲即太軟。
明白嗎

冇拍呀
HUM ... 其實睇幾高囉
人咁高就拍
一米就冇拍

呀係呢  其實 我YIM 黑豬太慢 有冇MOTER 介紹
而家行25T + 55T(大力)   OR 23T + 25T(最快)