RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1437|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

上唔到2波

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
架06踩到盡都上唔到2波,係咩問題?
笨仔 發表於 2008-2-5 19:15:38 | 只看該作者
搵過啲咩嚟!!平時轉唔轉到嫁?
 樓主| ~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-2-5 19:38:36 | 只看該作者
grass2 發表於 2008-2-5 21:36:16 | 只看該作者
轉唔到2波..你向個2波此輪果度有個 0 架..6角黎架~說明書有講架..你睇下~
我果度自己整開左~方便教..所以同你有d唔同
 樓主| ~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-2-6 00:44:45 | 只看該作者
原帖由 grass2 於 2008-2-5 21:36 發表
轉唔到2波..你向個2波此輪果度有個 0 架..6角黎架~說明書有講架..你睇下~
我果度自己整開左~方便教..所以同你有d唔同 141411

你點整開嫁?用鐨?可唔可以較到好早就上2波?仲有想問下要換1,2波此輪要折邊到先?

grass2 發表於 2008-2-6 00:51:43 | 只看該作者
個 0 本身就有架喇...我係只傘住個 0 果度..你睇說明書..同埋碎左架車你就明我講咩架喇~
可以較早D架~不過你碎左架車..整唔返唔好話我 ..唔明就睇住說明書~一步步黎
希望幫到你啦
 樓主| ~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-2-6 01:13:28 | 只看該作者
原帖由 grass2 於 2008-2-6 00:51 發表
個 0 本身就有架喇...我係只傘住個 0 果度..你睇說明書..同埋碎左架車你就明我講咩架喇~
可以較早D架~不過你碎左架車..整唔返唔好話我 ..唔明就睇住說明書~一步步黎
希望幫到你啦

你整難左個傘方便自己?
藍毛毛 發表於 2008-2-6 01:19:38 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

將裡面有粒機米扭出少少試吓。
grass2 發表於 2008-2-6 01:23:39 | 只看該作者
YES~你果部係FW~06?如果係的話..你睇下你部車果度就知我整左咩...
因為較2波快慢要開住車..一DD咁較會好D(自己感覺)..唔整開果度好難睇到個 0
pskyng 發表於 2008-2-6 02:39:17 | 只看該作者
原帖由 grass2 於 2008-2-6 01:23 發表
YES~你果部係FW~06?如果係的話..你睇下你部車果度就知我整左咩...
因為較2波快慢要開住車..一DD咁較會好D(自己感覺)..唔整開果度好難睇到個 0

若你之前上到. 之後上唔到. 你之後冇改過二波漿的話. 有可能係你engine轉速逹不到開二波的要求.即可能係engine or 批問題都唔定. 我諗你最好先check. 因為個二波漿只係set 個起二波的遲/早. 而起唔起到係 你個clutch 同engine 的關係.(我玩的是皮帶車,不知是否一樣 )

這是個人理解及意見. 有錯請師兄指正.