RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 天津小子
打印 上一主題 下一主題
收起左側

中山利達~世紀巴士工程!!!利達狂巴!!!

jonny 發表於 2008-6-7 15:26:03 | 只看該作者
NONO~~闊呔黎的~~
等我考埋試就開工~
你叫到~點都要做返d野ge

聶風 發表於 2008-6-7 15:47:58 | 只看該作者
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-7 15:53:41 | 只看該作者
原帖由 jonny 於 2008-6-7 15:26 發表
等我考埋試就開工~

wa!!jonny~~你真好 !!! 想問下闊太~是否自掣??  or 星星涷櫃個隻??

仲有一樣野就係....星星隻闊太~會high~葉片... :'( ...set佢唔high既~~~又會減低左轉向性...:'( :'(

so~~我諗....如果想用闊太~~又唔想high葉片既~~~我諗要係個令既offset度~~要做少少手腳.......

當然最好就緊係~~~~出兩個版本~~~一個原裝太~~一個就闊太~~~~wa....咁就真係>3<!!!!!!!!!!!!!!!!!!

**:如果"五金王JONNY"~~<--WAKAKA~~勁~~~而家連太都會做既話........咁你整埋薄太....咁就真係....神呀:'( :'( :'( :'( :'(
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-7 15:56:25 | 只看該作者
原帖由 聶風 於 2008-6-7 15:47 發表

唔好再倒模啦,真係好唔掂,講真的

好空泛WO~~~咩唔掂先??~~我覺得D 闊太~~~HIGH葉片果下~~~真係唔掂..........(雖然人地唔係預你咁用 ..)
聶風 發表於 2008-6-7 16:16:15 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-7 15:56 發表
好空泛WO~~~咩唔掂先??~~我覺得D 闊太~~~HIGH葉片果下~~~真係唔掂..........(雖然人地唔係預你咁用 ..)

1. 物料大軟,太易爛 & 滑牙
2. 分模位要大執先見得人
3. 六角位唔靚,裝上車軸後會拗 ling,要修正好耐

不過真心多謝 Jonny 兄出錢出力做這些像真軨
yin1992 發表於 2008-6-7 16:30:24 | 只看該作者
原帖由 jonny 於 2008-6-7 15:26 發表
等我考埋試就開工~

幾時會出埋個牛欄  係唔係已經失敗左 ????
AltezzaMak 發表於 2008-6-7 18:24:12 | 只看該作者
原帖由 聶風 於 2008-6-6 22:16 發表

1. 物料大軟,太易爛 & 滑牙
2. 分模位要大執先見得人
3. 六角位唔靚,裝上車軸後會拗 ling,要修正好耐

不過真心多謝 Jonny 兄出錢出力做這些像真軨

同意, 我都係用家...........

d位要準確, 一定要"車"出黎先得, d螺絲牙太易滑牙, 物料要改改
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-7 21:01:30 | 只看該作者
原帖由 AltezzaMak 於 2008-6-7 18:24 發表

同意, 我都係用家...........

d位要準確, 一定要"車"出黎先得, d螺絲牙太易滑牙, 物料要改改

你同風風都咁講..........

個新櫃既令.............唔係咁 屎呀嘛?.......
AltezzaMak 發表於 2008-6-7 21:15:50 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-7 03:01 發表

你同風風都咁講..........

個新櫃既令.............唔係咁 屎呀嘛?.......

我地唔係講緊新櫃既令呀!!!!
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-7 21:23:06 | 只看該作者
原帖由 AltezzaMak 於 2008-6-7 21:15 發表

我地唔係講緊新櫃既令呀!!!!

話緊jonny d 令?我無我唔知呀!!!!!

但.....我信jonny知道後~~~今次係整既~~佢一定會整得更加好!!!>3<!!!!

講真~~~好難得會有一位會員~~~會識自行出金屬件(重要既係~~~佢知我地既口味~想要d咩呀嘛..)~點都好~~thx u ar~~jonny
alexppo2002 發表於 2008-6-7 21:52:25 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-7 21:23 發表

話緊jonny d 令?我無我唔知呀!!!!!

但.....我信jonny知道後~~~今次係整既~~佢一定會整得更加好!!!>3

喂。天津豬腸,好耐冇見。
攪咩攪到咁正呀?!有睇頭。比心機!
jonny 發表於 2008-6-8 00:18:01 | 只看該作者
多謝你地ge意見~可能之前係我第一次整~~所以差d~唔好意思~今次我會做好d架喇~~
今次有左經驗~一定會好好多~

主要係做闊呔版~~
其實我係諗住整d唔同呔紋ge呔俾大家玩下~~
呢條闊呔ge直徑係72mm~
價錢許可之下就會整埋宜家原裝ge呔~薄呔定原裝就size就睇大家需要
而鈴果方面只係自己人手車俾自己用~~
諗住車開~順手整埋俾vip ja
如果有其他師兄想要ge~~可以試下cnc車俾大家ge(有一定數量先得)
jonny 發表於 2008-6-8 00:22:37 | 只看該作者
原帖由 yin1992 於 2008-6-7 16:30 發表

幾時會出埋個牛欄  係唔係已經失敗左 ????

牛欄未死~~只係我未有時間去搞
之前問果間廠報價~佢竟然唔覆我~要打去問佢先話佢做唔到所以唔覆我
跟住我d project 同考試就黎喇~~冇時間去搞~
考完試就再去問價~
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-8 00:44:52 | 只看該作者
原帖由 alexppo2002 於 2008-6-7 21:52 發表

喂。天津豬腸,好耐冇見。
攪咩攪到咁正呀?!有睇頭。比心機!

你個死仔~~~你好似少左玩車喎 !!
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-8 00:46:44 | 只看該作者
原帖由 jonny 於 2008-6-8 00:18 發表
多謝你地ge意見~可能之前係我第一次整~~所以差d~唔好意思~今次我會做好d架喇~~
今次有左經驗~一定會好好多~

主要係做闊呔版~~
其實我係諗住整d唔同呔紋ge呔俾大家玩下~~
呢條闊呔ge直徑係72mm~
價錢許可之 ...

wa...真俾面小弟... ..好感動..... ~~好啦~~咁你要加油啦~~~香港土炮1/14貨車既"鞋仔"~~就交由你睇住啦
聶風 發表於 2008-6-8 09:07:55 | 只看該作者
如把之前的軨和車尾軸蕊轉用 cnc一 set 係乜價?
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-8 17:12:50 | 只看該作者
hoching 發表於 2008-6-8 17:32:18 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-8 17:12 發表
齊來涼官春日吧

好模型
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-8 17:53:16 | 只看該作者
原帖由 hoching 於 2008-6-8 17:32 發表

好模型

講得好~~~我的就是好一舊模型~果然識貨 ~~~這不是真車啊~~~你可不要誤會
hoching 發表於 2008-6-8 21:14:23 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-8 17:53 發表

講得好~~~我的就是好一舊模型~果然識貨 ~~~這不是真車啊~~~你可不要誤會

當然啦!模型就是模型我唔似果d人當你地係神人