RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1506|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

小弟部f350成日受干擾...

MAZDA 發表於 2008-1-27 19:59:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今早小弟玩f350長途車由小西灣踩到去長命斜 , 本想入埋鯉魚門渡假村以
考驗部車的上斜能力.....但去到鯉魚門渡假村入口前部車成日受干擾 !
不斷唔受控制前行..... 由其啲車經過時好明顯.搞到我咬底唔再繼續
行程被迫搭巴士走人... 唔知係咪我個接受有問題 ,還是f350 唔係太合適
走人多車多的街道有關... 相反玩拖頭同tt01就冇事...
marxkeung 發表於 2008-1-27 20:03:59 | 只看該作者
你用FM定AM?????
 樓主| MAZDA 發表於 2008-1-27 20:05:29 | 只看該作者
rocky 發表於 2008-1-27 20:27:40 | 只看該作者
的士台好多係72.xxxx
利來        Lee Loy(KLN)        72.75
 樓主| MAZDA 發表於 2008-1-27 20:31:42 | 只看該作者
之後我把條車內條接收天線拉出來 , 部車好像冇干擾得咁勁.....
kwboy 發表於 2008-1-27 21:46:01 | 只看該作者
等陣JAM到你SET新燈聽的士台
馬輝 發表於 2008-1-27 21:49:59 | 只看該作者
要醫治呢位師兄的奇難雜症,最佳的解決方法係執劑2.4G控,包你一劑斷尾,診金豐儉由人,盛惠1380元起
 樓主| MAZDA 發表於 2008-1-28 20:55:24 | 只看該作者
我頭先打開個車頭看看 , 發現在裝坎時見到條天線未插入個天線孔位......
而家把條天線插返入去個天線孔道後 , 部車好像冇受干擾...... 而且
我換左另一晶體FM72.630....