RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1163|回復: 3
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩f350 是否要換電變同摩打才快?

MAZDA 發表於 2008-1-23 21:51:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
頭先落街玩f350 由小西灣控去柴灣街市再返小西灣 , 部f350 行2 波即使full大油都
唔快 , 若推去3 波才勉強快啲..... 拖頭/貨車 2波速度的速度都快過f350 :
如果要令部f350 快是否必須要換電變同摩打呢?

同埋玩f350 用電快過拖頭ko 一排電....

thx!
lichungkiu 發表於 2008-1-23 22:51:27 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-1-23 09:51 PM 發表
頭先落街玩f350 由小西灣控去柴灣街市再返小西灣 , 部f350 行2 波即使full大油都
唔快 , 若推去3 波才勉強快啲..... 拖頭/貨車 2波速度的速度都快過f350 :
如果要令部f350 快是否必須要換電變同摩打呢? ...

我都覺呵,好似用多左電
350好似要拖多一組齒輪先到驅動軸
而且拖頭係尾驅,350係4wd
coolboy 發表於 2008-1-23 22:53:56 | 只看該作者
呢架車係扭力為重,所以速道好慢!要換齒比先快,但就無左架車本身既意義
 樓主| MAZDA 發表於 2008-1-23 23:07:22 | 只看該作者
WOW!!如果他朝日工房搞貨車/拖頭放車活動時 , 我出F350 實要成日換電....
由其開晒所有燈時.......還食電個我以前部TT01...

不過我係草地同沙地玩F350 就好正...