RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1416|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有玩TG10既朋友入黎

insanitytam 發表於 2008-1-20 01:25:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下..而家TG-10 仲值唔值得up grade D 二樓板  bearing 孖速果D 啊?

細佬我而家成部車打散哂想搞過部車..想換過D野等佢行得順D   筆值 500蚊左右都可以

其實部車可唔可以張佢變做BUGGY 可以既話要換左D咩野呢 大妁又要幾多錢到呢?

唔該哂禁多位師兄 !!
sshh 發表於 2008-1-20 02:43:39 | 只看該作者
加 bearing .落d 潤滑已經行得順好多
其他parts 都幾難搵得到
chacha 發表於 2008-1-20 03:09:44 | 只看該作者
真係唔值得,我都有部係原裝跟 nova 計,補0左雙速,架車根本頂唔順副計,買埋金屬比都係一樣,就算買過副原裝我又覺得慢,我都索性玩返部 V-ONE 好過,何況都冇咩零件買,炭纖二樓板朱PM都可能有
cyberkohk 發表於 2008-1-20 11:45:43 | 只看該作者
我有一部TG10-MK1已經八成改裝接近齊料玩了幾年, 部車幾好玩但部引擎流O左D , OPTION我在偉利買都重有 , 我考慮買MK2因為田宮D車殼靚好多 .
VONE-R我都有玩 , 在球場玩唔好玩要落埸玩至發揮到部車 .
A300 發表於 2008-1-21 16:40:39 | 只看該作者
我之前都有玩 TG10 MK I  因為只有佢落得番D田宮190MM車殼
1998 出品 當年幾 OK 同 HPI / Kyosho Spider 有得揮下
之後改用 Novarossi Engine