RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1706|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今晚我表兄當我部volvo拖頭係1.10電車.......

MAZDA 發表於 2008-1-17 21:38:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
先頭我落街玩陣volvo 拖頭後去買糯米飯當宵夜 , 跟著見到我表兄同佢太座一起放工.....,
佢見我部volvo rc拖頭話好正 , 跟著問:

表兄:部拖頭好正 , 幾錢?

我:成$2000幾$3000

表兄:wow!咁貴的 , 你咁捨得買來玩的.....,你
係邊道買?

我:kws......

表兄:喂,借來玩一玩......

我其實當時唔想借比佢玩 ,但見佢係我表兄 ,跟著比佢玩左陣.... ,我叫佢慢慢開
車慢慢行.......但之後我表兄 ,一野2波大油開車 !佢完全唔鍚車.... 轉彎唔收
油 ,險些反車....... 佢咁問我呢部拖頭有冇得轉波 ,我話有....佢跟著一野
比3波大油......真係多次令部volvo仔側起想反車咁濟....... !!之後佢入後波又
係一野大油後車....搞到個尾膽卡吓卡後著行..... 咁問我點解會咁, 我話要慢慢
比少少油後車 ,唔係一野大chok油門後車 ,部拖頭比佢玩到唔散都唔得..... 後來
玩完後更比佢險些用手弄甩volvo仔車頭的雨擋... 之後佢話thank you下次再比我
玩....... 下次我都唔比你玩.....玩到當1.10 啲電車....完全唔享受玩拖頭的慢
行樂趣....

StarBuck 發表於 2008-1-17 21:44:58 | 只看該作者
最憎借車比人玩
唔錫車架
 樓主| MAZDA 發表於 2008-1-17 22:28:33 | 只看該作者

經過呢次之後 , 我以後都唔會再借車比人玩...... 我表兄真係亂咁來 , 又開得快唔識收油
轉彎......我唔叫著佢實反幾次車....:@

係佢眼中當我地玩呢啲模型rc係同小朋友玩個啲rc玩具冇分別!!!:@ 所以佢唔鍚著來玩..
StarBuck 發表於 2008-1-17 22:31:04 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-1-17 22:28 發表

經過呢次之後 , 我以後都唔會再借車比人玩...... 我表兄真係亂咁來 , 又開得快唔識收油
轉彎......我唔叫著佢實反幾次車....

係佢眼中當我地玩呢啲模型rc係同小朋友玩個啲rc玩具冇分別!! ...

講得好呀 :@
mk9001 發表於 2008-1-17 22:36:23 | 只看該作者
原帖由 StarBuck 於 17/1/2008 09:44 PM 發表
最憎借車比人玩
唔錫車架

yeah.....me too....
minimini 發表於 2008-1-17 22:58:31 | 只看該作者
部車又唔係屬於佢嘅.........點會幫你鍚車吖...........

佢冇將部車由 3 波 "full 雞" 極速狂奔........然後突然拉後波.........咪算你執身彩 lor.........

我發覺好多唔識玩遙控車嘅人都好鍾意咁樣虐待部車.........
 樓主| MAZDA 發表於 2008-1-17 23:08:57 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-1-17 22:58 發表
部車又唔係屬於佢嘅.........點會幫你鍚車吖...........

佢冇將部車由 3 波 "full 雞" 極速狂奔........然後突然拉後波.........咪算你執身彩 lor.........

我發覺好多唔識玩遙控車&#22021 ...

我表兄幾乎想咁玩 , 我叫著佢炸..... 唔睇著佢玩一陣FULL大油時個車呔HIGH親石仔條
呔實冇都得....
SPAWN 發表於 2008-1-17 23:31:58 | 只看該作者
又係一D唔講清楚就比人玩ga大笨7