RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1470|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買hilux

dereklee 發表於 2008-1-13 17:53:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我睇完你地d愛驅, 攪到我中晒毒, 想買番架比自己做生日禮物~

我知除左要買車之外, 最基本都要買控, servo, charger ... 其實想問問各老手有什麼好介紹 ?

如果我筆值大約三千蚊左右, 唔知 o 唔 ok 呢? 車我問過, 二千蚊左右~~

如果ok 就去馬!
mk9001 發表於 2008-1-13 18:07:27 | 只看該作者
除左要買車之外 ,你亦必需買埋全車啤鈴 ,而買控會連埋基本用嘅servo跟, 再買埋charger 同4600mAh電 ,己經是大約$3000左右......   但未玩得住...因為未有電變... 一般電變$300左右 ,而原廠新燈組就要成$1xxx左右(但己包電變 ,聲震 ,同埋全車車燈 ,全搖控操控像真度極高  ,勁正......)

9841 發表於 2008-1-13 18:44:32 | 只看該作者
三千蚊都買齊!~唔包燈組!~
車價$2050-$2100啤呤$260-$270控$420-$560電變$250-$300
 樓主| dereklee 發表於 2008-1-13 19:14:35 | 只看該作者
各位有冇牌子, 型號可以提供, 比我參考一下呢?

謝謝!!
9841 發表於 2008-1-13 19:26:02 | 只看該作者
gibson 發表於 2008-1-13 19:33:32 | 只看該作者

The truck=Tamiya, Transmitter=Futaba, ESC=I recommend Futaba MC230 or MC330.
If you are beginner, not recommend to touch this, because it is extremely difficult to build if you are a beginner!!   If you are not beginner, you will love to build it!!   Enjoy RC with good health!!  

樓主| dereklee 發表於 2008-1-13 19:50:39 | 只看該作者
Thanks for your suggestions.

我都有玩搖控車, 砌模型大, 都有成十幾年無玩啦!! 所以難唔到我o既~~~

我都係enjoy build-up o既過程~~
 樓主| dereklee 發表於 2008-1-13 19:52:10 | 只看該作者
我比較鍾意自己砌多d, anyway thanks.
gibson 發表於 2008-1-13 20:13:30 | 只看該作者
原帖由 dereklee 於 2008-1-13 19:50 發表
Thanks for your suggestions.

我都有玩搖控車, 砌模型大, 都有成十幾年無玩啦!! 所以難唔到我o既~~~

我都係enjoy build-up o既過程~~

Good, then you will love to build it.....  it is a TAMIYA LEGEND..