RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2325|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TEAM ASSOCIATED RC8 OR HYPER8.5

燎原火 發表於 2008-1-6 20:33:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
 如題,請師兄們俾d意見

kins 發表於 2008-1-6 21:01:21 | 只看該作者
8.5抵玩
around$2600
iouand 發表於 2008-1-6 21:29:37 | 只看該作者
我係youtube睇,rc8表現一般,但冇詳細研究........
但好奇問下,what this two chioce one??
 樓主| 燎原火 發表於 2008-1-6 21:59:02 | 只看該作者
揀rc8初因為「以貌取人」,後來覺得佢d膠料好靚,好實淨。
至於hyper8, 係因為見過人哋玩,又比較friendly(價錢方面)。唔太想買京商rtr。
ftbingobingo 發表於 2008-1-6 23:55:35 | 只看該作者
RC8 la, 料靚, 輕身, 今日先玩過尼, 幾好彎同好jump
 樓主| 燎原火 發表於 2008-1-7 01:39:31 | 只看該作者

我見過你部RC8啦  好正  想買RC8都有一部份係因為見過師兄部車  
不過真係好貴 如果要玩得 加加埋埋  都要$5000左右  如果真係要玩RC8  睇怕要遲D先
iouand 發表於 2008-1-7 23:35:25 | 只看該作者
小弟覺得,如果水緊的話,買8.5都係一個好選擇,留d$$買部快d既engine,
 樓主| 燎原火 發表於 2008-1-8 00:19:16 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2008-1-7 23:35 發表
小弟覺得,如果水緊的話,買8.5都係一個好選擇,留d$$買部快d既engine,

THANK YOU 師兄   我都係多數揀8.5
D1_ray 發表於 2008-1-17 04:06:37 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2008-1-7 23:35 發表

同意你意见.
但我就选择咗team losi 8ight   搭sirio evo2普通版..已经好劲!部计好够力..
WTO 發表於 2008-1-17 08:06:52 | 只看該作者
8.5好......如果買到有spider gear 版更好
WTO 發表於 2008-1-17 08:21:14 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2008-1-6 21:29 發表
我係youtube睇,rc8表現一般,但冇詳細研究........
但好奇問下,what this two chioce one??

3k多的RC8係大陸造 , 前後油壓架只係玻矸料, 前三角板係膠...等
AMAT 發表於 2008-1-17 17:47:09 | 只看該作者
又嚟~!?買HYPER 8.5啦~唔好買AE啦~!哈!
至少我諗AE O的件未必易搵呢......我估~!哈!
Panda 發表於 2008-1-17 18:33:28 | 只看該作者
車好跑又係問題零件供應都係問題
ftbingobingo 發表於 2008-1-18 02:12:51 | 只看該作者
小弟自己玩過 MP777, Hyper 8.5, RC8, MP-7.5 and X1CR; 亦都觀察/借玩過朋友d 8ight, MBX-5, M1B....基本上時下D大廠野都玩過下。 大家都明白今時今日d野唔係大陸都係台灣做啦, 所以材料方面唔比太多意見, 因為設計同玩家既玩法反而最影響架車襟唔襟。  其實架架車都有佢既特色, 無話邊架特別好

另外, 燎原火兄弟你如果真係好想知那一架比較適合你, 建設你去玩車的地方認識多D真正玩緊那些車的朋友, 可能可以借尼試下tim........總好過問完一大輪, 答你的可能自己都少玩這類車, 單憑外表/網上資料俾意見......買左一架唔啱玩就無癮啦.

我覺得燎原火兄弟你應該想要一架, 襟玩, 易set得好跑同埋容易買parts既車車....... 小弟有以下意見:

$3,000以下:  我會買 HN X1CR FT, 經驗上維修少過 Hyper 8.5, parts兩架都屬於易搵
$3k - $4k: 我會買RC8, 因為新款D, 自己玩開ASSO D 車都知佢地D野設計得唔差, 玩左70-80缸油未爛過。其實8IGHT都係一架非常好既車, 但係奈何代理唔生性等親parts都等成世.......雖然RC8都係無舖頭入足件, 但係經驗上經鴻聲向環球攞好少超過兩三星期。
$4K樓上: 似乎out左兄弟你既budget唔多講, 雖然小弟係kyosho fans, 但我會買mugen law
亞郭 發表於 2008-1-18 22:06:13 | 只看該作者
原帖由 ftbingobingo 於 2008-1-18 02:12 發表
小弟自己玩過 MP777, Hyper 8.5, RC8, MP-7.5 and X1CR; 亦都觀察/借玩過朋友d 8ight, MBX-5, M1B....基本上時下D大廠野都玩過下。 大家都明白今時今日d野唔係大陸都係台灣做啦, 所以材料方面唔比太多意見, 因為設計 ...

Brother ftbingobingo,

I am totally agree with your idea! Every buggy has it's own advantage.
Please join our party this Sunday afternoon, I have a Hyper 8.5 and Martin8888 set the car for me. U can try mine. Corner's handling not bad.

If u don't scare the BAJA, bring yr RC8 to track! HA.........ha........

See u brother!
ftbingobingo 發表於 2008-1-19 00:12:31 | 只看該作者

回復 15# 的帖子

haha, 你班癲佬攞架1/8同架baja一齊衝我一早收到風la, 似乎最少要攞架truggy or大腳先有得玩, 但係今個星期日下午唔得ar, 下個禮拜la