RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3818|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ROBITRONIC PROTOS 1/8如何....

AMAT 發表於 2007-12-25 01:58:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
見到有人賣淨車架....唔包ENGINE,唔包電子,唔包車輪.....
只係八百蚊咁上下......

你覺得買唔買得過呢?

睇落都好似OK喎....哈!

登錄/註冊後可看大圖

但就似乎好似係膠油壓....膠油壓架.....

http://www.robitronic-usa.com/?s ... ails&newsid=189
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-25 02:02:27 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

八舊零水.....全新.....你覺得價錢如何呢?
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-25 02:03:51 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

改裝後.....似乎係搏你買返去大量改裝....哈哈!
crazyed30000 發表於 2007-12-25 19:46:17 | 只看該作者
個樣好似都ok bor~
請問改金屬油壓 and 金屬油壓架幾錢?
邊間 model shop 有e架車賣?

(佢 d plastic parts 有無尼龍成份? )
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-25 21:17:08 | 只看該作者
原帖由 crazyed30000 於 2007-12-25 19:46 發表
個樣好似都ok bor~
請問改金屬油壓 and 金屬油壓架幾錢?
邊間 model shop 有e架車賣?

(佢 d plastic parts 有無尼龍成份? )

我唔知呀~我都想知~哈!
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-25 22:11:32 | 只看該作者
我宜家諗緊買唔買.....嗯......

我又有M1B TURBO喇.......嗯.......

又冇版友講呢架車....THINKING........哈!
iouand 發表於 2007-12-25 22:14:33 | 只看該作者
架車都出左一段時間,parts都可以上網搵(好似都有option野)但我估原裝車d用料都係一般
如果未砌$800,留多架比我,賣來過下手癮都抵.....thanks
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-25 22:22:07 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2007-12-25 22:14 發表
架車都出左一段時間,parts都可以上網搵(好似都有option野)但我估原裝車d用料都係一般
如果未砌$800,留多架比我,賣來過下手癮都抵.....thanks

八百人仔,唔係八百港紙.....哈!

網上先買到零件都係一個問題....煩煩地....哈哈!

另,八百唔係未砌,係砌咗....因為係RTR,佢只拆咗個ENGINE,拆咗O的電子O野,拆埋O的轆.....
純車架~
crazyed30000 發表於 2007-12-25 23:46:45 | 只看該作者
乜原來 HK shop 無e架車d野ga ?
咁有d 麻煩了, 玩車冇 parts 支援好大問題
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-25 23:50:06 | 只看該作者
原帖由 crazyed30000 於 2007-12-25 23:46 發表
乜原來 HK shop 無e架車d野ga ?
咁有d 麻煩了, 玩車冇 parts 支援好大問題

呢O架車冇見香港有入貨......
我諗係國內都係支援麻麻地......
所以買咗冇零件的話....都煩煩地....
crazyed30000 發表於 2007-12-26 03:15:49 | 只看該作者
yes ! I think so ~
尤其是 buggy ~ 一定要夠支援先得~
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-26 12:33:39 | 只看該作者
原帖由 crazyed30000 於 2007-12-26 03:15 發表
yes ! I think so ~
尤其是 buggy ~ 一定要夠支援先得~

搞到我都唔知買唔買好....哈!

不過買返嚟之後O的ENGINE電子O野又係一條數.......
leeho888 發表於 2007-12-26 20:17:53 | 只看該作者
100%new$800買得過,買1/10電buggy都要la,係parts煩d..
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-26 20:47:18 | 只看該作者
原帖由 leeho888 於 2007-12-26 20:17 發表
100%new$800買得過,買1/10電buggy都要la,係parts煩d..

我都係留返O的錢入G4RS好過.....等緊到貨過車~哈!
boyee 發表於 2007-12-26 22:12:13 | 只看該作者
why you mentioned the price here, TM promotor   but sorry TM still nothing in Hong Kong
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-26 22:15:13 | 只看該作者
原帖由 boyee 於 2007-12-26 22:12 發表
why you mentioned the price here, TM promotor   but sorry TM still nothing in Hong Kong

價錢講出嚟有咩問題?佢又唔係係香港賣.....同埋佢係標明呢個價嚟賣.....
我只係諗緊呢個價錢同埋個質素係點唧......
boyee 發表於 2007-12-26 22:47:02 | 只看該作者
rule is rule, no price policy is no price policy, no matter HK or China, why you sure no available in HK ???
Robitronic has official agent in HK, shop offer higher than this, one hand mentioned the price for
Robitronic, the other hand promote TM, too hard sell - this is same way like you said the push the post at second hand area
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-26 22:54:26 | 只看該作者
原帖由 boyee 於 2007-12-26 22:47 發表
rule is rule, no price policy is no price policy, no matter HK or China, why you sure no available in HK ???
Robitronic has official agent in HK, shop offer higher than this, one hand mentioned the p ...

!?!?!?!?!?!?

我講果個價係無控,無電子,無引擎,無軚O既拆車嚟喎!咁你話我知喇,有冇得賣先出面?係你話我知.
另外,我係係國內RCFANS到睇到,我唔介意貼出嚟.我睇到個價幾低,搞到我心大心細,所以問下大家覺得呢架車點,八百蚊咁嚟買呢個車架抵唔抵......更重要O既係,人地係清貨DISCOUNT,只得一部,佢又唔係大量批,我講個價出嚟,有咩問題呢?

ROBITRONIC個代理係快捷喎,我CHECK過快捷都冇批呢架車出嚟喎!你話我知邊間SHOP有貨賣!

我地不嬲都冇話唔俾人係到講價錢,我地幾時講過唔俾講價錢先?你又唔好屈我喎~

你話我講TM,我都成日講田宮喎,好多版友係個簽名到貼個田宮LOGO出嚟,MUCH MORE LOGO出嚟,咁佢又PUSH呀?

咁係咪我係討論區到講我買O左416,我買咗乜車乜車,又係賣人地廣告,又係PUSH?

你O的理論好搞笑囉~
boyee 發表於 2007-12-26 23:02:46 | 只看該作者
funny is you, you always ask people to stop doing this and stop doing that, but you guys doing all the thing
by yourself, Jet Hobby not import this buggy not means they will not import recently, may be the goods is on the way,
so by policy you can not mentioned the price, hard sell is hard sell and it make me sick
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-26 23:05:20 | 只看該作者
http://bbs.rcfans.com/viewthread ... &extra=page%3D1

貼埋條LINK出嚟又如何.

我都好想試下問下代理,我想要架無引擎,無電子O野,無埋條軚O既車.
但我又想講,我宜家身處係內地,我想佢寄佢我,又唔駛俾人打我關稅,得唔得呢?
但我只係要一架.