RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2963|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M1B TURBO~準備動工~

AMAT 發表於 2007-12-22 20:19:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
LAST PARTS COME......
oasc 發表於 2007-12-22 20:52:02 | 只看該作者
嘩.....又有新車玩,真係有米之人.
架G4 幾時出動呀? 快D出嚟走番轉啦
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-22 22:03:56 | 只看該作者
都幾鬼複雜....幾難砌......研究中.....
阿嬌 發表於 2007-12-22 22:12:02 | 只看該作者
期待試車報告
hoching 發表於 2007-12-22 22:16:59 | 只看該作者
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-22 22:26:53 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2007-12-22 20:52 發表
嘩.....又有新車玩,真係有米之人.
架G4 幾時出動呀? 快D出嚟走番轉啦

等緊架G4RS返嚟.....
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-22 22:27:08 | 只看該作者
原帖由 hoching 於 2007-12-22 22:16 發表

engine have or not

未買,下個月先買......
erikism 發表於 2007-12-22 22:31:17 | 只看該作者
Which engine will you buy?
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-22 22:43:07 | 只看該作者
比對過M1B同M1B TURBO O既PARTS.......

表面上睇個呎吋係冇乜大分別.....但當你攞上去之後,你就會發現,M1B TURBO O既配件,係輕O的,相信係因為膠裡面O既金屬INSERT有分別所致.......
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-22 22:49:09 | 只看該作者
原帖由 erikism 於 2007-12-22 22:31 發表
Which engine will you buy?

VZB
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-23 00:04:31 | 只看該作者
睇返說明書同K FACTORY零件.....
原來好多K FACTORY OPTION已經包括左係M1B TURBO內.....
慳返O的買OPTION錢~哈!
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-23 05:05:37 | 只看該作者
砌咗成晚.....好眼瞓......明天繼續......
天照 發表於 2007-12-23 15:00:11 | 只看該作者
搞O左成晚,扭O的膠扭到我手指都痛埋.....

相信今晚可以完成成晒成架車架部份......

引擎就要等遲下先買.....好窮......
天照 發表於 2007-12-24 01:05:50 | 只看該作者
仲有排搞.......
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-11 01:02:07 | 只看該作者
我諗我要過多一兩個月先有錢買埋個VZB放埋上去.......

另外就係諗用咩批.......OS有咩批俾VZB用?

又或者有咩批都O岩VZB用?
師傅東 發表於 2008-1-11 01:10:17 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-1-11 01:02 發表
我諗我要過多一兩個月先有錢買埋個VZB放埋上去.......

另外就係諗用咩批.......OS有咩批俾VZB用?

又或者有咩批都O岩VZB用?

哈!我又撘咀嘞!
OS Speed有套Tuned pipe set出咗!相信會幾啱VZB用!
另外可考慮吓Jammin/HN嘅JP3!
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-11 01:42:34 | 只看該作者
原帖由 師傅東 於 2008-1-11 01:10 發表

哈!我又撘咀嘞!
OS Speed有套Tuned pipe set出咗!相信會幾啱VZB用!
另外可考慮吓Jammin/HN嘅JP3!

OS SPEED果套個MODEL名叫乜?
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-11 01:55:31 | 只看該作者
講返砌完呢O架M1B TURBO O既感想先......

好O既地方....
1.車架設計真係好靚!我好鍾意!唔會好似其他牌子咁,覺得好粗,冇果種DESIGN CAD FEEL...哈!
2.包裝真係好精美,說明書亦都好靚~
3.好多位O既機械設計都好有諗頭

唔好O既地方.....
1.說明書看似好仔細....但其實唔係咁清晰,零件O既標示亦都係麻麻地.....不過可能我又要顧架M1B說明書,又要睇返M1B TURBO說明書之過.....
2.螺絲種類太多,又3MM又3.5MM....有O的包係個螺絲盒有O的又包係O的件到...好亂,唔得歸一,好易用錯
3.個齒差好難砌....可能我第一次砌呢O的咁O既車....搞咗好耐先唔漏油....好煩.....

宜家係等有錢買埋個VZB.....再買返O的K FACTORY零件.....相信我諗最快都要三月先會砌好呢O架車.....因為我實在仲有太多車要砌......冇咁多錢架架都咁快買齊晒零件....哈!個ENGINE最貴呢.....唉......黑頂VZB呀~
師傅東 發表於 2008-1-11 12:04:23 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-1-11 01:42 發表

OS SPEED果套個MODEL名叫乜?

要去萬里睇!唔記得!
師傅東 發表於 2008-1-11 12:05:41 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-1-11 01:55 發表
講返砌完呢O架M1B TURBO O既感想先......

好O既地方....
1.車架設計真係好靚!我好鍾意!唔會好似其他牌子咁,覺得好粗,冇果種DESIGN CAD FEEL...哈!
2.包裝真係好精美,說明書亦都好靚~
3.好多位O既機械設計都好有 ...

黑菠蘿!正!