RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1626|回復: 3
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Esky Lama v3 四分一問題

nikonfd2005 發表於 2007-12-17 23:29:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
玩左兩部 Lama 仔, 一部 Robin 22, 一部 V3, 兩部都係玩大半個月, 個四合一開始衰老咁, 開頭玩時可以玩12分鐘到先無力, 之後就玩五,六分鐘到就無力, 不過唔係d 電問題, d 電放去新機都玩可以照玩 12分鐘, 係咪個四分一好快會衰老, 搞到楂唔哂舊電.
Rcrounder 發表於 2007-12-18 00:15:22 | 只看該作者
The two motors are dying
 樓主| nikonfd2005 發表於 2007-12-18 00:29:34 | 只看該作者
四合一係咪唔會衰老, 只會燒??  motor 咁快衰老, 我諗我飛左大約四十舊電. 但我之前部 robin 都係咁, 跟住我換左兩個motor (都唔係新的, 大約用左一個星期左右), 都係咁玩一陣就無力.
pentras 發表於 2007-12-19 11:00:35 | 只看該作者
我買左一個月, 呢二個星期日日玩二,三次, 但係每次都係隔成個鐘先玩, 因為用原裝充電器. 我諗玩左都有四十次, 好似真係有少少效能下降. 但係都重飛8-10分鐘.

係yahoo度hkd420買返黎, 真係好底玩