RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1730|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/8 M1B Turbo Gas Buggy - US Edition

Timothypychan 發表於 2007-12-17 17:56:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
M1B Turbo US Edition Features:

- Advanced Front & Rear Gear Box

- Advanced Steering Block Carrier

- Advanced Front Shock Upper Protective Mount

- Advanced Fuel Tank

- Advanced Bevel Gears

- Adjustable Pipe Mount

- Neo- Front Universal Joints

- Neo- Rear Wing

- Neo- Rear Wing Mount

- Larger Volume Shock Bodies

- Neo- Alum. Shock Cap

- Neo- Shock Bladders

- Extra Strengthen Front Lower Arms

- Extra Strengthen Front Upper Arms

- Extra Strengthen Rear Lower Arms (Longer Wheelbase Version)

- Extra Strengthen Rear Upper Arms (Longer Wheelbase Version)

- K Factory ST Steel Diff. Outdrive

- K Factory Alum. 7075 One Piece Steering Linkage Set

- K Factory Alum. 7075 Front Chassis Stiffener Rod Set
WTO 發表於 2007-12-17 18:31:54 | 只看該作者
N多過版本
yzhy5354 發表於 2007-12-17 18:33:15 | 只看該作者
不错
WTO 發表於 2007-12-17 18:33:33 | 只看該作者
美版係咪硬淨d呢
阿嬌 發表於 2007-12-17 18:37:03 | 只看該作者
甘即系点? 好定吾好呢?
WTO 發表於 2007-12-17 19:00:56 | 只看該作者
阿嬌 發表於 2007-12-17 19:31:42 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2007-12-17 19:00 發表

阿嬌

好唔好 去問AMAT啦

WTO

吾好意思, 想問下点解問AMAT 呀?

師兄是否玩過這車或拿過去比賽呢? 真想聽聽你的專業意見! 謝謝
WTO 發表於 2007-12-17 19:40:31 | 只看該作者
我冇玩過也冇專業意見.
阿嬌 發表於 2007-12-17 20:03:13 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2007-12-17 19:40 發表
我冇玩過也冇專業意見.

多謝WTO 回覆,

求有卓見及有實戰经驗及有內涵的大大俾意見, 謝謝!
WTO 發表於 2007-12-17 20:26:05 | 只看該作者
第一次見問玩具車問得咁嚴肅  哈哈!
阿嬌 發表於 2007-12-17 20:37:45 | 只看該作者
求 有卓見 及 有實戰经驗 及 有內涵的大大 回覆, 謝謝!
AMAT 發表於 2007-12-17 20:40:03 | 只看該作者
遙控車設計,有時並唔係話設計出嚟就一定完美,好多O野都係一路試一路改.....

就算你越野車都好.....唔同路面都可能有唔同反應.....
所以你話改做加硬臂係咪代表架車唔得~

TRF415都改O左咁多代啦.....哈!

M1B如果要想改做M1B TURBO呢個VERSION,都有UPGRADE KIT~
你一樣可以自己換做佢果套臂.....無事一樣可以唔駛換.....

我宜家仲未試過O架車,我只係從一個開發者角度去諗......

甚至乎出一件電子產品.....可能幾LOG貨個VERSION都唔同.....
又或者同一個名,其實佢入面個配方都一直變緊....問題只係佢有冇話你知....
又或者係佢會唔會攞出嚟做賣點~
阿嬌 發表於 2007-12-17 21:00:01 | 只看該作者
多謝AMAT 之意見, 多試多玩就能作出評語, 玩具正常損耗, 亦正常呀! 你啱! 多謝提醒!
AMAT 發表於 2007-12-17 21:11:21 | 只看該作者
原帖由 阿嬌 於 2007-12-17 21:00 發表
多謝AMAT 之意見, 多試多玩就能作出評語, 玩具正常損耗, 亦正常呀! 你啱! 多謝提醒!

其實最緊要係睇自己鍾唔鍾意啦......

不過我自己幾鍾意佢O的車O既原因有幾個.....

第一睇佢O既結構同其他1/8相比.....佢係花咗好多心思,唔係抄人...又或者架架差唔多....
第二睇佢O既PACKAGE包裝,真係好精美,有心思
第三睇佢車架,同其他1/8比,我覺得比較合我果鍾DESIGN佬要求O既美感~哈!

至於好唔好跑,我未玩過1/8我唔知
一間廠可以花咁多心思去設計咁多新零件,搞靚個包裝,我唔會覺得架車會出得好屎先......係家做呢O的野花O既心機,同埋開發架車,無心唔會做得咁特別咁有心思囉.....淨係呢份心思我就覺得我會支持下~!^_^
BTruggy 發表於 2007-12-18 12:31:35 | 只看該作者
自己鐘意最緊要
AMAT 發表於 2007-12-18 12:33:21 | 只看該作者
我覺得XRAY一類車可能比M1B TURBO更好.......
不過我個人比較想試M1B TURBO多於XRAY O既車~^_^