RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

下一個目標....TM M1B!

天照 發表於 2007-12-16 00:47:21 | 只看該作者
等埋套560003 M1B TURBO UPGRADE KIT......
咁就可以動工砌喇~
天照 發表於 2007-12-16 00:49:02 | 只看該作者
正宗TEAM MAGIC TEAM~哈!

G4S正期待轉成G4RS~
M1B正期待轉成M1B TURBO~
jf813 發表於 2007-12-16 01:15:52 | 只看該作者
Why you think they release 2 revision in such short period of time!!!
天照 發表於 2007-12-16 01:57:34 | 只看該作者
天照 發表於 2007-12-16 02:45:08 | 只看該作者
M1B TURBO將會係我O既聖誕禮物嚟.....
rk2 發表於 2007-12-16 14:07:54 | 只看該作者
what engine will you use in this 1/8 buggy ?
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-16 23:28:30 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2007-12-16 14:07 發表
what engine will you use in this 1/8 buggy ?

MAY BE.....VZB.....
bigben 發表於 2007-12-17 11:07:42 | 只看該作者
M1B design is really good... and it is really tough !!
Timothypychan 發表於 2007-12-17 13:53:19 | 只看該作者
M1B 最出名斷A ARM, 斷風翼, 斷油壓, 永遠比賽都係跑唔完
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-17 17:34:03 | 只看該作者
原帖由 Timothypychan 於 2007-12-17 13:53 發表
M1B 最出名斷A ARM, 斷風翼, 斷油壓, 永遠比賽都係跑唔完

我最鍾意玩斷臂車~所以YOKOMO一直都係我O既至愛品牌~!呵!
Timothypychan 發表於 2007-12-17 17:52:16 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-17 17:34 發表

我最鍾意玩斷臂車~所以YOKOMO一直都係我O既至愛品牌~!呵!

仲鐘意玩舊版車, M1B 都就快出第四版
rk2 發表於 2007-12-17 17:58:20 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-17 17:34 發表

斷臂車 - no problem, 千其唔好斷背呀 !!
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-17 18:21:42 | 只看該作者
原帖由 Timothypychan 於 2007-12-17 17:52 發表

仲鐘意玩舊版車, M1B 都就快出第四版

我等緊套M1B TURBO KIT返嚟.
加埋就係宜家果部M1B TURBO KIT
星期六返香港應該可以砌......

車就成日出新,等得幾多啦~哈!
阿嬌 發表於 2007-12-17 18:39:49 | 只看該作者
LZ 建議M1B, 但意見好多, 新人混亂了, 可有高人/高手俾下意見呀?
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-17 22:34:04 | 只看該作者
屎忽痕.......準備買埋以下OPTION先砌車....嘿嘿!

登錄/註冊後可看大圖

K4505 + K4513

登錄/註冊後可看大圖

K4514

登錄/註冊後可看大圖

K8217

登錄/註冊後可看大圖

K8218

登錄/註冊後可看大圖

K8210

登錄/註冊後可看大圖

K8205

登錄/註冊後可看大圖

K8206

登錄/註冊後可看大圖

K8203

登錄/註冊後可看大圖

K8204

呢個唔知大唔大用....短臂.....可換可唔換~

登錄/註冊後可看大圖

K8207

登錄/註冊後可看大圖

K8208
Skyline 發表於 2007-12-18 09:37:59 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-14 18:12 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

當你望真個油壓架,果舊並唔係膠,係一件金屬,俾膠包住咗~

嘩,我初初都以為係硬膠油壓架,原來裏面有金屬 ... 但點解要甘設計呢?金屬薄D?成本少D?  
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-18 09:39:57 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2007-12-18 09:37 發表

嘩,我初初都以為係硬膠油壓架,原來裏面有金屬 ... 但點解要甘設計呢?金屬薄D?成本少D?    

冇咁易積泥係上面.
Skyline 發表於 2007-12-18 09:39:59 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-14 18:15 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

成架車都係低重心O既設計嚟~

睇埋佢 A 臂設計,玩過 Buggy 嘅師兄就知呢D A 臂 ....
Skyline 發表於 2007-12-18 09:41:05 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-18 09:39 發表

冇咁易積泥係上面.

同埋冇甘好受力喎大佬 ...
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-18 09:45:34 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2007-12-18 09:39 發表

睇埋佢 A 臂設計,玩過 Buggy 嘅師兄就知呢D A 臂 ....   

試下先知~呵呵!