RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6005|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我又o黎……低B01!新增「低B01」建立日誌!(已完成@p.3)

smallfaifai 發表於 2007-12-10 12:32:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
極x將呢架o野叫做「低B01」!
尋晚出kws走一轉就俾人毒左……

本來都猶豫緊買佢定係DF03(TKO fans應該都有D知道),但聽聞DF03係菲律賓造之後,都差唔多決定左係佢,而且仲平左……冇計!

coke 發表於 2007-12-10 12:39:28 | 只看該作者
又多一個師兄被人毒害
期待你的日誌
go2usie 發表於 2007-12-10 13:18:36 | 只看該作者
我的DB01昨日TKO處女啟航~~
move7648 發表於 2007-12-10 13:21:10 | 只看該作者
 樓主| smallfaifai 發表於 2007-12-10 14:07:40 | 只看該作者
原帖由 move7648 於 2007-12-10 13:21 發表

TKO有無師兄玩DT??
想睇下先決定入市

原帖由 go2usie 於 2007-12-10 13:18 發表
我的DB01昨日TKO處女啟航~~

尋日現場見到仲靚啊!
TKO有人玩DT的,但請車主們發表下啦
minimini 發表於 2007-12-10 14:09:15 | 只看該作者
I am still waiting for the option parts to release......especially the slipper clutch........& shock towers......
Evo5 發表於 2007-12-10 15:19:38 | 只看該作者
原帖由 move7648 於 2007-12-10 01:21 PM 發表

TKO有無師兄玩DT??
想睇下先決定入市

我玩DT02嘅....你想知Dセ?
我同RB5玩..有得玩架...幾舊水都幾COME撞...玩咗六,七次...又飛JUMP又撞大石又空番都冇問題...之前我都Lum住兩嘢就KO得.
But 真係估唔到重未有野難....想好跑D,換條ProLIne就攪掂...我原裝車行23T快到起頭啦.入彎收小小油就OK.
跑TKO買平平地己夠玩....當然如果要博命要高檔或A1果隻就另計啦.....

rk2 發表於 2007-12-10 15:33:14 | 只看該作者
原帖由 Evo5 於 2007-12-10 15:19 發表

我同RB5玩..有得玩架...幾舊水都幾COME撞...玩咗六,七次...又飛JUMP又撞大石又空番都冇問題...之前我都Lum住兩嘢就KO得.
But 真係估唔到重未有野難....想好 ...

it seems DT-02 also a good choice for 2Wd fans wow. support wider range of RC cars besides the very top models...
go2usie 發表於 2007-12-10 15:40:30 | 只看該作者
DT-02 .... are guys talking about the DT-02 MS or normal version of DT ?
Evo5 發表於 2007-12-10 15:44:25 | 只看該作者
I drive the normal DT only !
chtam 發表於 2007-12-10 15:50:56 | 只看該作者
又一个俾人毒左.  
rk2 發表於 2007-12-10 15:53:40 | 只看該作者
原帖由 go2usie 於 2007-12-10 15:40 發表
DT-02 .... are guys talking about the DT-02 MS or normal version of DT ?

May I know the meaning of MS, i can see Tamiya have TA05 MS..... correct me if I am wrong.
go2usie 發表於 2007-12-10 15:58:33 | 只看該作者
is it too deluxe to play MS version on TKO ?
since MS version is also 幾舊水~
Evo5 發表於 2007-12-10 16:02:37 | 只看該作者
I think MS version is not really  幾舊水, or when i said 幾舊水 i mean around $500
Yes MS version mean with some option, I think with ball diff and metal shocks !
move7648 發表於 2007-12-10 16:04:42 | 只看該作者
原帖由 Evo5 於 2007-12-10 03:19 PM 發表

But 真係估唔到重未有野難....想好 ...

我就係想聽driver o既意見囉
多謝你呀

我玩buggy o既時候只係grasshopper2 / hornet / frog 嗰啲車車
唔好話off road, 係球場用白豬攬柱就KO咗...
所以從此就了結咗buugy生涯
(touring 仲有個殼頂下)

4WD玩厭咗lu
想玩2WD, 自問始終係星星fans
所以唔諗其他buggy

睇黎... 我都係難逃出車 o既刧數
Evo5 發表於 2007-12-10 16:06:24 | 只看該作者
MS may be means MORE SOPHISTICATED 掛 kekekeeeee
move7648 發表於 2007-12-10 16:10:13 | 只看該作者
仲有一樣concern就係spare parts
車廠日日都出新車 / 轉款咁

spare parts一斷, 部車就可以退役
當然, 可以modify其他零件, 但係我又無咁好功力
Evo5 發表於 2007-12-10 16:36:37 | 只看該作者
而家D双星車好乸衰....唔係款款都有拍屎....由其係大LOOK車.....頂揾條呔鈴都話冇..車殼冇....我覺得如果冇拍屎就唔應該賣果款車....真係唔知佢地想點....我都係抱住一兩次KO果隻的心態來玩
 樓主| smallfaifai 發表於 2007-12-10 17:01:53 | 只看該作者
原帖由 Evo5 於 2007-12-10 16:36 發表
而家D双星車好乸衰....唔係款款都有拍屎....由其係大LOOK車.....頂揾條呔鈴都話冇..車殼冇....我覺得如果冇拍屎就唔應該賣果款車....真係唔知佢地想點....我都係抱住一兩次KO果隻的心態來玩

咪囉!其實佢好多大轆車D parts都共通o架啦,而且出hop-up都得o架……

講開不如鼓勵kws  D 鋪頭訂定一堆唔同o既parts返o黎賣……應該都有唔少人幫襯。
minimini 發表於 2007-12-10 19:14:05 | 只看該作者
低 B01 啲 option parts 一啲都唔嘢少.......... slipper clutch 盛惠 $19x ........頭單 $24x ...........