RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1576|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問問洗ENGINE

lo507748 發表於 2007-11-18 03:33:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想拆開部engine洗下佢,,
最主要洗左d 鐵碎..同等部機爽d

可以用咩洗呀??用油站電油ok??
洗engine有咩須要注意??著反時須唔須 對火位 or其他事情??
我咁左5-6缸油仲未洗過
serpent715 發表於 2007-11-18 03:43:24 | 只看該作者
點解舊偈有碎 除非散左bearing   油站油洗正 不過好大陣味  二衝偈冇哇佬 so吾洗對火位
 樓主| lo507748 發表於 2007-11-18 03:46:57 | 只看該作者

c兄 意思係副engine無問題就無必要洗??
serpent715 發表於 2007-11-18 03:51:51 | 只看該作者
吾係..洗下D油屎順便Check下bearing更係好D
chungtsai 發表於 2007-11-18 20:02:56 | 只看該作者
用玩車d nitro fuel 黎洗,再用after run oil 黎抹乾淨d fuel 就得
serpent715 發表於 2007-11-19 01:15:47 | 只看該作者
保持清潔 龍精虎猛
donhk1982 發表於 2007-11-19 12:19:33 | 只看該作者
但我開偈前都會用隻舊雞脾溫下偈先,溫完偈先裝返隻新雞脾,這樣玩半年先洗偈都得!! 如果副偈有好多鐵碎的話,就說明妳副偈有好多虛位!! 要CHECK下啦!!
serpent715 發表於 2007-11-19 20:06:19 | 只看該作者
原帖由 donhk1982 於 2007-11-19 12:19 發表
但我開偈前都會用隻舊雞脾溫下偈先,溫完偈先裝返隻新雞脾,這樣玩半年先洗偈都得!! 如果副偈有好多鐵碎的話,就說明妳副偈有好多虛位!! 要CHECK下啦!!

有碎咪係散bearing囉。。。