RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1691|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DF-03一問

光丑猶仗凡 發表於 2007-11-9 03:33:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位df-03狳左dark impact,keen hawk同avante mk2之外,仲有冇其它款?
佢地kit set包d咩?同埋e家價位大概去到邊?

plan 緊出df-03.....TKO太毒了
li5115 發表於 2007-11-9 05:03:30 | 只看該作者
原帖由 光丑猶仗凡 於 2007-11-9 03:33 發表
請問各位df-03狳左dark impact,keen hawk同avante mk2之外,仲有冇其它款?
佢地kit set包d咩?同埋e家價位大概去到邊?

plan 緊出df-03.....TKO太毒了

基本上 星星 只有這三款。
昨曰在 創X 見到 Dark impact $700 樓下,其它兩款就約 $730。
三款都包 bearing,白摩打,膠油壓。
如要升級,可考慮以下零件:
Tamiya 出品,
TRF 金屬油壓
DT-02 萬向 前/後
限滑
反牙推杆,呔尺
Heatsink
鋁 servo 推杆
大扭力 servo saver
Propeller Cup Joint
頭單
Aluminum LW Battery Stopper Pin
BZ 23T摩打
3 Racing 出品,
碳纖油壓板 前/後
Aluminium Steering Saver
Aluminium Rear Gear Box Stiffener
其他出品,
C座,轉向杯,牌子忘記了,健全 有售。(個人認為這個牌了比 3 Racing 好)
尾杯 TopCad出品,智樂 有售。
中軸 可以唔換,option 同原裝跟車是一樣的,只是顏色唔同。
再加全車 鈦 或 鋁 鏍絲。

GigaRacer 發表於 2007-11-9 06:10:46 | 只看該作者
Or wait for DB01  
Sazabi 發表於 2007-11-9 08:19:12 | 只看該作者
前 / 後 萬向大約會幾錢
 樓主| 光丑猶仗凡 發表於 2007-11-10 01:37:28 | 只看該作者
原帖由 li5115 於 2007-11-9 05:03 發表

基本上 星星 只有這三款。
昨曰在 創X 見到 Dark impact $700 樓下,其它兩款就約 $730。
三款都包 bearing,白摩打,膠油壓。
如要升級,可考慮以下零件:
Tamiya 出品,
TRF 金屬油壓
DT-02 萬向 前/後
限 ...

thank's a lot
very detail
暫時睇中dark impact ,再度度先~~
 樓主| 光丑猶仗凡 發表於 2007-11-10 01:40:01 | 只看該作者
原帖由 GigaRacer 於 2007-11-9 06:10 發表
Or wait for DB01  

what the different between DB01 & DF03??
is DB01's design better??
li5115 發表於 2007-11-10 01:45:40 | 只看該作者
原帖由 光丑猶仗凡 於 2007-11-10 01:37 發表

thank's a lot
very detail
暫時睇中dark impact ,再度度先~~

以下是小弟部 DF-03,照比你的 Parts List 來收,有興趣就入去睇下啦。
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ghlight=&page=1
li5115 發表於 2007-11-10 01:59:18 | 只看該作者
原帖由 光丑猶仗凡 於 2007-11-10 01:40 發表

what the different between DB01 & DF03??
is DB01's design better??

最大分別是,DF-03 是軸車,DB-01 是皮帶車,驅動分式不同。
兩款車架都是全新開發,只是售賣時間不同。邊架好?現時未能定案,因為未有兄弟玩過 DB-01。
喜歡 軸 或 皮帶 在乎個人口味,就如 TB-02 和 TA-05,我就較喜歡 TB-02。你呢?
如果重未 毒發攻心 就等下先啦。
 樓主| 光丑猶仗凡 發表於 2007-11-10 02:31:03 | 只看該作者
我唔識分TB-02 和 TA-05 ar,我只玩過tt-01only
我重未毒發攻心gei等下都ok
不過bro知唔知DB-01when出售呢?等我有心理準備毒發ar
li5115 發表於 2007-11-10 03:08:22 | 只看該作者
原帖由 光丑猶仗凡 於 2007-11-10 02:31 發表
我唔識分TB-02 和 TA-05 ar,我只玩過tt-01only
我重未毒發攻心gei等下都ok
不過bro知唔知DB-01when出售呢?等我有心理準備毒發ar

偉X 有盒 Sample,現在接授預訂,自己去問問啦。
 樓主| 光丑猶仗凡 發表於 2007-11-10 15:56:21 | 只看該作者
ok thx a lot li5115
我都唸住出kws睇下