RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: pskyng
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新仔問買車.

c230 發表於 2007-10-23 22:22:01 | 只看該作者
amber 發表於 2007-10-23 22:23:40 | 只看該作者
原帖由 水野太知 於 2007-10-23 22:18 發表

即係玩第2個場就唔係佢la喎~~~~

細路!
你現野定喺扮野呢?
amber 發表於 2007-10-23 22:24:39 | 只看該作者
原帖由 c230 於 2007-10-23 22:22 發表

低调D 低调D....    

底調D   底調d
amber 發表於 2007-10-23 22:29:15 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-10-23 18:33 發表
我計劃係 " 先買"kyosho fazer" (至在街放同了解下,撞左唔使咁慘). 用$800買一套好小小0既控同反應快0既servo換落部fazer.(至在入到灣.唔使太快).. 之後玩好0的至換 v-one s3 evo(有touch starter那隻).  .

依個 ...

哥仔!
3r 2600至2800
servo1000
付謁 1200
枝控大約由400至2800
starbox 330
接收電90
咁你話要幾錢呢
c230 發表於 2007-10-23 22:55:43 | 只看該作者
原帖由 amber 於 2007-10-23 22:29 發表

哥仔!
servo1000
付謁 1200
starbox 330
接收電90
咁你話要幾錢呢

仲有曲批 250至600
天线座, servo 碟, 风隔, 加加埋埋一百几十蚊.
taky 發表於 2007-10-23 23:50:20 | 只看該作者
擺低1萬幾千啦............實夠架喇
笨仔 發表於 2007-10-24 11:15:07 | 只看該作者
原帖由 c230 於 2007-10-23 22:03 發表

你漏左野呀...

"笨兄係我地横洲既大偈and改裝顧問~~~ " 至真!!      

唔係掛咁比面 我至叻都係收針踩冧偈咋喎!

樓主| pskyng 發表於 2007-10-24 11:29:36 | 只看該作者
原帖由 amber 於 2007-10-23 22:29 發表

哥仔!
servo1000
付謁 1200
starbox 330
接收電90
咁你話要幾錢呢

師兄..我唔係要落場喎... , 我去過好X. 架v-one 3r evo $19xx 齊野. 加個控同電.玩得, (老細話依隻易配件). 師兄. 我係新仔jar. 可唔可以就我個budget 比下意見.   成萬銀, 有錢都唔想浪費架車.
taky 發表於 2007-10-24 11:36:18 | 只看該作者
係唔係二手呀.........??
3r係剩車架黎架喎.......

笨仔 發表於 2007-10-24 11:55:26 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-10-24 11:29 發表

師兄..我唔係要落場喎... , 我去過好X. 架v-one 3r evo $19xx 齊野. 加個控同電.玩得, (老細話依隻易配件). 師兄. 我係新仔jar. 可唔可以就我個budget 比下意見.   成萬銀, 有錢都唔想浪費架車.

咁你要玩車仔就真...真係想清楚喇!一係就豪啲,唔貴唔買,唔係就套裝車算把啦,第日你玩吓玩吓就唔只成萬銀架喇!因為改吓呢樣嗰樣又一千幾佰,久而久之就等於慢性中毒
c230 發表於 2007-10-24 12:08:56 | 只看該作者

回復 30# 的帖子

你说得对!!

套装车: 16XX - 19XX. + 改下呢样改下嗰样又一千几百   =   三千几...
最后, 你总会觉得以上部车都系唔够走, 跟住就由头再黎过买以下既野:

servo1000
付謁 1200
starbox 330
接收電90
咁你話要幾錢呢
仲有曲批 250至600
天线座, servo 碟, 风隔, 加加埋埋一百几十蚊.

换句话讲, 到最后你系会比多左开头嗰三千几四千蚊.    善哉!善哉!
 樓主| pskyng 發表於 2007-10-24 12:13:52 | 只看該作者
原帖由 taky 於 2007-10-24 11:36 發表
係唔係二手呀.........??
3r係剩車架黎架喎.......

原帖由 笨仔 於 2007-10-24 11:55 發表

咁你要玩車仔就真...真係想清楚喇!一係就豪啲,唔貴唔買,唔係就套裝車算把啦,第日你玩吓玩吓就唔只成萬銀架喇!因為改吓呢樣嗰樣又一千幾佰,久而久之就等於慢性中毒  

我見到係依架. 個spce話 required for operation 要控, 電for rc 同fuel.  http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=102188,  諗住都係套裝. 買個好小小0既控以後可以用番.  1係 fazer 算了.    多謝哂你地意見. 我諗諗.

咁. 師兄. 你地第一架車係咪已成萬銀?   我聽最貴係蛇仔.
 樓主| pskyng 發表於 2007-10-24 12:27:11 | 只看該作者
上次落街玩車(電車), 問0的油車師兄. 其實意見有倆種. 一些話有budget 就買 "720" .. , 一係買05t或等06. . 我諗05t+ 同fazer 差唔多.(冇隻速) .  一係買 自己砌的http://www.kyosho.com/eng/produc ... ?product_id=102188.
太貴真係未有依個心.(上引自然會買. )
笨仔 發表於 2007-10-24 12:34:49 | 只看該作者
套裝05t,改servo,曲,批,海綿呔,三和普通控,冚鍾牙,接收電...改改吓重貴過部完裝車? 值唔值得,
睇你喇!因為我已經中車仔毒
c230 發表於 2007-10-24 12:37:05 | 只看該作者

回復 33# 的帖子

05T 同 05T+  都有孖速.
05T 同 05T+ 两款车相同, 只不过 05T+ 换左4支搅牙油压, 4支万向.  

呢两款套装车都几好玩, 不过千其唔好 o晒钱改野.

樓主| pskyng 發表於 2007-10-24 12:45:26 | 只看該作者
fazer 係咪即係 05t..?
c230 發表於 2007-10-24 13:43:57 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-10-24 12:45 發表
fazer 係咪即係 05t..?

唔同.

05T 会普遍D, 受欢迎D.
 樓主| pskyng 發表於 2007-10-24 14:12:08 | 只看該作者
原帖由 c230 於 2007-10-24 13:43 發表

唔同.

05T 会普遍D, 受欢迎D.

ic , thanks r.   咁. 師兄認為 05t+ 套裝 ($17xx) 定 V-ONE SIII Evo+自己買控. ($19xx+$600) ?