RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: feng
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有无厂家出新款车的包比京商电单车?

beebee 發表於 2007-10-24 22:18:41 | 只看該作者
28bb係京商出比電單車專用摩打
beebee 發表於 2007-10-24 22:20:06 | 只看該作者
細kin 發表於 2007-10-24 23:08:52 | 只看該作者
我依加就喺2件頭...!~~個摩打慢咋~~
beebee 發表於 2007-10-24 23:10:21 | 只看該作者
換隻28bb已經會好大改善啦~~~
細kin 發表於 2007-10-24 23:19:35 | 只看該作者
又要专程落HK买...哎..
beebee 發表於 2007-10-25 00:59:54 | 只看該作者
唔想買摩打住....可以用番隻白摩落14齒.....飛街玩住先....
 樓主| feng 發表於 2007-10-25 22:59:48 | 只看該作者
果只无刷都几偏门喔,好似之前话间厂执做的?是米依个牌子啊吾是好记得.
beebee 發表於 2007-10-26 12:33:15 | 只看該作者
Tekin無刷電變仔.....雖然市場唔算大路....不過性能不錯.....我覺得線性一流.....值得推介
細kin 發表於 2007-10-26 23:56:58 | 只看該作者
BEE..哥..!如果換無刷..大概幾錢阿?~~~~~成套設備...5計車!~
beebee 發表於 2007-10-27 00:01:08 | 只看該作者
一般18仔套裝無刷市面上由$5xx至$11xx不等.......睇牌子做人......."MAMBA 25A" 無刷電變套裝....簡稱"毒蛇"......價錢$7百尾左右......係信心之選
細kin 發表於 2007-10-31 01:36:49 | 只看該作者
連無刷摩打未噶?
beebee 發表於 2007-10-31 02:25:39 | 只看該作者
"MAMBA 25A" 無刷電變套裝係跟埋摩打......但亦有鋪頭可散買......買時留意吓套裝跟咩'kv"摩打......一般情況6800kv已經好夠用.......
mickyteng 發表於 2007-10-31 23:59:58 | 只看該作者
我個人使用經驗供大家參考
我使用SAE20A ESC與MAMBA-25,SAE ESC線性還有各種表現都比MAMBA-25還要好,MAMBA對於外轉無刷常有起步抖動問題,SAE則對市面上外轉,內轉馬達的相容性都不錯,且有程式設定卡可以省去繁複的設定,重點是價格比MAMBA-25便宜許多,表現卻比MAMBA還要好,尺寸因為有散熱片與塑膠透明座,看起來比較MAMBA大,把抽取式的塑膠透明座移除,寬度與MAMBA相當,因為SAE有二顆電容,長度較長些,這顆20A台灣大概賣250~260港幣,但是不知道香港有無販售!

我裝在Kyosho機車上,大小剛好,ESC不需固定就可以牢牢卡在裡面,,水箱罩不裝讓ESC散熱片在外,有助於散熱又美觀
beebee 發表於 2007-11-1 00:16:50 | 只看該作者
里隻都幾好擺位....唔錯...唔錯.....不過我自己未見過香港有....如果有其他師兄知邊度有.....上黎話比大家知.....thx
一匹狼 發表於 2008-1-6 03:57:38 | 只看該作者
其實玩dee興吾興裝燈?
我覺得裝左燈會型好多~雖然變左吾係賽車
0433351410 發表於 2008-1-8 11:32:52 | 只看該作者
原帖由 mickyteng 於 2007-10-31 23:59 發表
我個人使用經驗供大家參考
我使用SAE20A ESC與MAMBA-25,SAE ESC線性還有各種表現都比MAMBA-25還要好,MAMBA對於外轉無刷常有起步抖動問題,SAE則對市面上外轉,內轉馬達的相容性都不錯,且有程式設定卡可以省去繁複 ...

C hing chuld u tell us where can buy the SAE20A ESC ar?
Thanks
beebee 發表於 2008-1-8 13:43:12 | 只看該作者
原帖由 一匹狼 於 2008-1-6 03:57 發表
其實玩dee興吾興裝燈?
我覺得裝左燈會型好多~雖然變左吾係賽車

冇話興唔興o既~~自己覺得樂趣咪裝囉