RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1571|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左架 7 人車 for 油雞

test09 發表於 2007-10-1 00:41:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
成日玩房車,第一次買 7 人車殼,雖然原係電車殼不過有200mm ,想放落架油車上,唔知 work 唔 work
另外佢有燈杯,不過係透明膠,請問我是不是要先噴金屬油? 用銀色得唔得? 噴完燈杯後還要噴上黑色作防光外洩嗎?

TJ~1 發表於 2007-10-1 00:43:17 | 只看該作者
噴銀油都ok...
如果巴打想以簡單為主的話
kelvinblstz 發表於 2007-10-1 00:46:48 | 只看該作者
其實~唔夠200mm的........得195~196到

可以先上銀/黑色ps油係燈杯~

之後裝左上個shell到,整好哂燈燈就可以用d錫紙貼紙封密有機會走光既位置~

就ok的啦

樓主| test09 發表於 2007-10-1 00:58:02 | 只看該作者

請問銀黑色是指同一樽油 or 先上銀色後上黑色?
用邊支好? http://www.tamiya.com/english/products/list/ps.htm

其實還有你個 logo 果架車,本來好想買的,不過真係得 190mm ,而且要 3xx$............好貴

kelvinblstz 發表於 2007-10-1 01:17:34 | 只看該作者
銀或者黑都ok啦~主要係要黎唔好比佢走光既姐~

著左燈都唔係好睇到燈杯咩色呢

但係我呢個shell就係燈位果到未裝燈杯之前用左隻smoke既黑色~即係茶色window咁黑黑地

之後入面係上左銀色油既燈杯 唔著燈就會睇到小小銀黑色 就係咁囉:P
鬼爆Z 發表於 2007-10-1 01:19:19 | 只看該作者
有得買啦@@@