RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: evo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DBX & DST 討論區 ( 新目標 Kyosho DBX,唔買MT2 18ss )

miniz 發表於 2008-12-21 12:30:52 | 只看該作者
18SS too old la DBX is new deisgn wor can play truggy shell and buggy shell
su3zero 發表於 2009-1-5 20:55:59 | 只看該作者
su3zero 發表於 2009-1-5 21:04:25 | 只看該作者
hcr 發表於 2009-1-7 00:35:10 | 只看該作者

can't find these parts here in hong kong
leeho888 發表於 2009-1-10 03:01:56 | 只看該作者
原帖由 hcr 於 2009-1-7 00:35 發表

can't find these parts here in hong kong

有都價錢好貴
su3zero 發表於 2009-1-13 08:08:17 | 只看該作者
DST @ track

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
tatame 發表於 2009-1-13 09:52:13 | 只看該作者
師兄呢個track o係邊?? 好似好好玩咁
stalaetite 發表於 2009-2-11 23:09:01 | 只看該作者
有無ching 玩過kyosho mfr,對比過dst,& mad forcs邊部好玩d...?

bbc147258369 發表於 2009-2-15 08:21:03 | 只看該作者
我剛買左架 但一開始有咩要注~意 架 我架車車連地都未落
leeho888 發表於 2009-2-15 16:28:56 | 只看該作者
原帖由 bbc147258369 於 2009-2-15 08:21 發表
我剛買左架 但一開始有咩要注~意 架 我架車車連地都未落

我玩左DBX 咁耐,斷左A臂,底板拗左,同換左bearing,其它都係無爛,option parts自己想換就換

su3zero 發表於 2009-2-17 06:06:37 | 只看該作者
anyone here use siliconne at differential?

i bought 7000 for front, 5000 for center, 3000 for rear!!

is it good?

leeho888 發表於 2009-2-18 14:06:07 | 只看該作者
原帖由 su3zero 於 2009-2-17 06:06 發表
anyone here use siliconne at differential?

i bought 7000 for front, 5000 for center, 3000 for rear!!

is it good?

is good
MA_DOMINIC 發表於 2009-2-20 14:50:35 | 只看該作者
我係個油車新手, 買佐架DST, 但仲未 break-in 好, 連一缸油都未 run , 因為副 ENGINE 成日都死火, 再撻又撻不著, 但我跟足原全廠的油針 setting , 火咀沒問題, 想請教一下各位師兄,有甚麼解決方法
tungkee 發表於 2009-2-20 20:50:34 | 只看該作者
呢個問題好頭痛 , 因太多可能性,最好找個玩開既人睇下 !!
MA_DOMINIC 發表於 2009-2-26 11:32:51 | 只看該作者
我前幾日還整爆左一口螺絲,好黑仔!!
leeho888 發表於 2009-2-26 14:06:14 | 只看該作者
原帖由 MA_DOMINIC 於 2009-2-20 14:50 發表
我係個油車新手, 買佐架DST, 但仲未 break-in 好, 連一缸油都未 run , 因為副 ENGINE 成日都死火, 再撻又撻不著, 但我跟足原全廠的油針 setting , 火咀沒問題, 想請教一下各位師兄,有甚麼解決方法

撻著後同時可按幾下油門,死火機會會減低.....撻著引擎後自己死火,我諗太過full油,收少少副油針再試一試得唔得?
MA_DOMINIC 發表於 2009-2-28 15:22:53 | 只看該作者
唔該 leeho888, , 我會試吓!
MA_DOMINIC 發表於 2009-2-28 15:36:28 | 只看該作者
想問吓各位師兄, 點拆引擎軸承???
leeho888 發表於 2009-3-3 16:51:17 | 只看該作者
原帖由 MA_DOMINIC 於 2009-2-28 15:36 發表
想問吓各位師兄, 點拆引擎軸承???

engine裝拆好容易,睇睇此段片就知點裝拆  http://www.youtube.com/watch?v=9v4ePOjjKNE
MA_DOMINIC 發表於 2009-3-6 21:00:59 | 只看該作者
原帖由 leeho888 於 2009-3-3 16:51 發表

engine裝拆好容易,睇睇此段片就知點裝拆  http://www.youtube.com/watch?v=9v4ePOjjKNE

但係無講點拆軸承哦!! 我自己都試過用熱風筒吹 , 都是拆唔到入面果粒 , 只是解決到前面果粒 , 好無奈!!!