RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1606|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買架.幾個問題...

Cklam=P 發表於 2007-9-25 17:17:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我有幾個問題...
1.大約幾錢1架?包控?
2.買完仲要裝d咩?
3.架車難吾難裝....
小dede 發表於 2007-9-25 17:23:58 | 只看該作者

幾錢一部要睇你要咩車款

2擔車 平均12xx  3擔就16xx左右  benz 密斗 16xx (不連電子野 只包白豬)

買完之後 仲要買控 電變  差機 電

部車 難唔難砌  好睇你平時有冇玩開砌車

我自己就一個通頂 砌好一部雞那
 樓主| Cklam=P 發表於 2007-9-25 17:30:05 | 只看該作者
原帖由 小dede 於 2007-9-25 17:23 發表

幾錢一部要睇你要咩車款

2擔車 平均12xx  3擔就16xx左右  benz 密斗 16xx (不連電子野 只包白豬)

我自己就一個通頂 砌好 ...

計埋都Ok貴wo..
咁姐系好難砌-,-
小dede 發表於 2007-9-25 17:35:11 | 只看該作者
原帖由 Cklam=P 於 2007-9-25 17:30 發表

計埋都Ok貴wo..
咁姐系好難砌-,-

如果想平平地入門 都唔難

你本身有冇am控  一個接收 同1個電變  1個轉向先?

買部淨車玩住先啦 都係1500左右入門
gibson 發表於 2007-9-25 17:37:57 | 只看該作者
原帖由 小dede 於 2007-9-25 17:23 發表

幾錢一部要睇你要咩車款

我自己就一個通頂 砌好 ...

You really a expert, I made my Benz 1850 in three days!!
有勇冇謀 發表於 2007-9-25 17:38:24 | 只看該作者
原帖由 Cklam=P 於 2007-9-25 17:30 發表

計埋都Ok貴wo..
咁姐系好難砌-,-

跟足說明書, 看圖識字就 ok la....
當然要有簡單的工具 la...
小dede 發表於 2007-9-25 18:16:29 | 只看該作者
原帖由 gibson 於 2007-9-25 17:37 發表

You really a expert, I made my Benz 1850 in three days!!

因為我一有車砌 就心急想快d砌完

加上本身我自己噴油果方面 好求其 唔靚

所以先一個通頂砌完部車
spiderrx 發表於 2007-9-26 01:31:59 | 只看該作者
原帖由 小dede 於 2007-9-25 17:35 發表

如果想平平地入門 都唔難

你本身有冇am控  一個接收 同1個電變  1個轉向先?

買部淨車玩住先啦 都係1500左右入門

請問如果買部淨車,係咪一顆燈都無????要另買新燈組件($1500-1700)
ERIXON 發表於 2007-9-26 01:37:16 | 只看該作者
原帖由 spiderrx 於 2007-9-26 01:31 發表

請問如果買部淨車,係咪一顆燈都無????要另買新燈組件($1500-1700)

係架~
要另外買~~
小dede 發表於 2007-9-26 02:26:10 | 只看該作者
原帖由 spiderrx 於 2007-9-26 01:31 發表

係阿  如果要求唔高 可以買 一set前2後2既燈 (唔記得咩廠出)  50-70蚊左右

另外你都可以同本板板友 觀星 買佢果set燈

我而家朋友玩貨車都係用果set燈

d功能夠哂玩貨車 都只係250蚊