RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1917|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

D 野點解貴晒架?

test09 發表於 2007-9-17 03:47:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
都係沒玩 3~4 年姐,D 野貴左2~3倍  通漲都沒咁勁,痴線
定係港澳D 商家噹高左個價或只是番D kit 野呀?  起動台都4~5百   好彩我個係$^%#*@
D野貴左咁多真係點想都想唔通
chacha 發表於 2007-9-17 03:56:05 | 只看該作者
呢幾年人工冇乜點加,就係因為呢個原因所以我都退出車壇幾年了
anes 發表於 2007-9-17 11:43:07 | 只看該作者
但4年前嘅無限撻箱(purple)同依家嘅(grey)價錢都喺差不多。
andy27175211 發表於 2007-9-18 23:57:57 | 只看該作者
噹年V one R $1780 無限1hp機$980 EX1$1480
 樓主| test09 發表於 2007-9-20 05:35:51 | 只看該作者
4年前
撻箱 2~300 , (NOW 4~500)
Engine 2~400是入門,7~800 已經算中級, (NOW 900 只是入門級 )
反而電車好像一樣個價沒變,可能多人玩(雖然我沒玩)
D 野變晒,可能我老啦
Panda 發表於 2007-9-20 17:02:13 | 只看該作者
人工無乜點加 ........  人工升幅度跑輸通漲幾廿條街 , 老細又孤Q寒 , 早幾年 "蟻"  我地減薪話共渡時艱 , 而家經濟好轉公司生意好左又借左聾耳陳隻耳 ..........
kenny_Chui 發表於 2007-9-20 20:41:06 | 只看該作者
......................................
iamdavidchan 發表於 2007-9-21 01:43:46 | 只看該作者
the price for the metal is increase much these years
Brushless 發表於 2007-9-22 01:14:31 | 只看該作者

May I conclude that GP uses more metal parts, so the price goes up a lot. But EP uses more non-metallic parts. therefore the price remains relatively static