RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1369|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我應該買邊部好?

Nicvic 發表於 2007-8-31 10:37:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
HPI: RS4 3EVO+
http://www.hpieurope.com/kit-info.php?partNo=10055&lang=en

還是

KYOSHO: FW-05T PLUS
http://www.kyosho.com/eng/produc ... l?product_id=101715

實在唔系好明白兩款車有乜大區別,Engine級數唔一樣,3EVO+傳動軸都系CVD,FW-05T+就系前面傳動軸CVD後面系塑料。兩部車既Manuals我都Download咗黎睇,研究過結構。

不過我始終都系未玩過,所以請各位老手俾下意見,你地經驗豐富啊,以你地既角度黎睇應該買邊部呢?

仲有個問題,我系廣州噶打算過HK買,因為價格相差太遠啦,系國內買好唔抵,但系又擔心過關問題,唔知會唔會被check住要我完稅。

有帶過翻大陸既模友講下經驗俾我聽啦,唔該大家,小弟感激不盡!
 樓主| Nicvic 發表於 2007-8-31 23:22:28 | 只看該作者
唔系呱,無人答?
RGM-111 發表於 2007-9-1 00:57:24 | 只看該作者
設計上 大家差不多, 05T+ 有全金屬"玖"呀"油壓, 但 零件方面 05T+ 係HK 比較多,加上其他牌子的 改裝部品 比較齊全
 樓主| Nicvic 發表於 2007-9-1 21:47:14 | 只看該作者
嗯,都好喔,唔该晒!
1312 發表於 2007-9-2 00:17:13 | 只看該作者
05T+ la
kyosho more option parts