RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

再次M到.....

minimini 發表於 2007-9-17 21:15:19 | 只看該作者
doooouglas 發表於 2007-9-18 02:06:39 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-9-17 21:08 發表

DOWNSTOP唔會整爆塊板,我自己都有落DOWNSTOP.....反而你係記得落膠水邊仲好.........

底板真係冇現貨..驚驚... 用左tt01d跟來那set墊片, 安心
我頭冇down, only車尾down左, 因為原車尾高頭低...你地係咪咁架
走左幾間shop都冇amat你果款heatsink, 連紅色parts都冇...所以都係...好肉酸咁紅加藍  返工post相等你地作嘔下先

aa膠邊整左啦, 真係好索 好索:$ :$  整左好多次後終於有少少令令地...係局部

樓主| AMAT 發表於 2007-9-18 09:39:53 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-18 02:06 發表

底板真係冇現貨..驚驚... 用左tt01d跟來那set墊片, 安心
我頭冇down, only車尾down左, 因為原車尾高頭低...你地係咪咁架
走左幾間shop都冇amat你果款heatsink, 連紅色parts都冇...所以都係...好肉酸咁紅 ...

前後不同要自己SET返好的......架車冇可能話就咁就玩得...始終砌埋果個阿姐唔會同你SET車.....
doooouglas 發表於 2007-9-18 09:57:57 | 只看該作者
我打散過部車幾次了... run in...加油...洗啤令...較珠差...裝拆一次搞下搞下又一晚...時間真快過
doooouglas 發表於 2007-9-18 10:10:55 | 只看該作者
唔...打亂左個color tone添
個殼仲度緊噴咩款好...又怕眼高手低 (度位開殼柱又用左一集妙手仁心 )
doooouglas 發表於 2007-9-25 11:43:28 | 只看該作者
xpress 齒比表
minimini 發表於 2007-9-25 20:01:14 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-25 11:43 發表
xpress 齒比表

睇完有少少眼花....... @_@
SpidermanRC 發表於 2007-9-26 01:26:22 | 只看該作者
Where can I buy the 頂皮帶 option??
原帖由 doooouglas 於 2007-9-16 16:47 發表
WAKAKAKA, 入手了, 唔洗訂, 但其他parts就要慢慢搵了....
發現頭皮帶好鬆, 要買野頂皮帶
發覺前轆底a臂刮鈴..要係粒六角度墊粒紅色介子先好少少,不過都好似仲hi到少少, 放左落地有loading就hi唔到 (我冇set d ...
SpidermanRC 發表於 2007-9-26 01:30:55 | 只看該作者
what servo saver are you using??
for the original design, is it only use the double side tape to fix the servo??
any better advise to fix it more firm??? THX Brother
原帖由 AMAT 於 2007-9-12 16:04 發表

建議訂埋以下東東:
1.田宮長身加硬波頭,501X用緊果隻
2.田宮普通加硬波頭
3.鈦推杆八支短身23MM果O的都OK
4.田宮TRF油壓托
5.多一塊MINI XPRESS尾油壓板
6.田宮FLOURINE COAT波頭

等等
SpidermanRC 發表於 2007-9-26 01:34:53 | 只看該作者
Brother AMAT, what bumper sponge fit the MRR2??
THX
doooouglas 發表於 2007-9-26 02:21:38 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-9-25 20:01 發表

睇完有少少眼花....... @_@

冇計...上傳mb所限, 所以咁細張, 而且仲係scan影印paper....師兄張就下啦
doooouglas 發表於 2007-9-26 02:27:53 | 只看該作者
皮帶頂打算找415系列or cyclone 等等皮帶車的parts改落去, 睇下合用否...

servo saver用星星有金屬箍果隻...係呢, 點解個saver係有虛位的呢? 大家有冇咁既問題?
servo係用雙面貼就咁痴住, 加埋塊二樓板管位, amat好似加多左件xpress 1/10車仔的option野...right?
改善方法....要炭板開孔加個sevro碼就very good啦....maybe need...diy
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-26 10:24:11 | 只看該作者
原帖由 SpidermanRC 於 2007-9-26 01:26 發表
Where can I buy the 頂皮帶 option??   

好似冇出.....呢個問題要問返呀WING WING先知喇....哈!
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-26 10:24:35 | 只看該作者
原帖由 SpidermanRC 於 2007-9-26 01:30 發表
what servo saver are you using??
for the original design, is it only use the double side tape to fix the servo??
any better advise to fix it more firm??? THX Brother  

我用田宮果個.....
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-26 10:25:27 | 只看該作者
原帖由 SpidermanRC 於 2007-9-26 01:34 發表
Brother AMAT, what bumper sponge fit the MRR2??
THX

XPRESS本身有出,都係以前1/10果個嚟.
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-26 10:27:05 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-26 02:27 發表
皮帶頂打算找415系列or cyclone 等等皮帶車的parts改落去, 睇下合用否...

servo saver用星星有金屬箍果隻...係呢, 點解個saver係有虛位的呢? 大家有冇咁既問題?
servo係用雙面貼就咁痴住, 加埋塊二樓板管位, ama ...

聽聞遲下會有改版O既SERVO裝法.....嘿!
不過呢O的都係等XPRESS自己公布好O的~哈!
SpidermanRC 發表於 2007-9-26 16:43:05 | 只看該作者
thanks!!   Brother AMAT & Douglas
tomyork 發表於 2007-9-26 19:57:55 | 只看該作者
我部MRR2底板無你地話0甘松,aa膠涂一次就得,唔係點“索”
皮帶又唔松啊,前面係松過後面,不過唔使頂緊

high ling問題確實有,前A臂,我就拿刀仔批大過內膽
個servo saver最好唔用原來0個個,因爲有虛位,低速0既時候行直綫好難,高速仲OK
servo0既設計真係要改進先得,我覺得最好放係左邊(motor0個邊),因爲部車如果用6cell0既話,左右balance唔係几好。
SpidermanRC 發表於 2007-10-5 00:01:20 | 只看該作者
I'm still setting my MRR2
Need too much time...
not ready yet but I found one of the front wheel is not 貼地????
Any Big Brother can help :'(
doooouglas 發表於 2007-10-5 12:17:46 | 只看該作者
HOW唔貼地?
係個camber大得滯得呔內側貼地or downstop set唔岩起左一邊轆上黎?
take a photo let大家研究研究la