RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ben3210
打印 上一主題 下一主題
收起左側

更新 買咗啦有相睇啦在 (post#20到呀) Xpress II pro 有貨未呀

星野一義 發表於 2007-8-21 09:46:39 | 只看該作者

你同佢噴個車殼,粉旦下次玩車會出來一齊玩嫁喇,唔會再用來齋睇啦~!!!!!
阿海 發表於 2007-8-21 11:23:43 | 只看該作者
原帖由 ben3210 於 2007-8-20 22:22 發表
不過比老板老點咗, 睇車時問佢可唔可以裝大轆玩(touring tire), 老板話可以, 返到家試後佢真係冇講大話係装到不過行唔到 我頂吖
不過架車真係幾正, 但係一定要拆晒重新装過, 裝車班 ...

Sorry to tell you can use Touring Tyre!!! 起初我都以為得的,我才和我細佬說可以。。。SORRY!
阿海 發表於 2007-8-21 11:26:17 | 只看該作者
你可以用 xpress出的Foam Bumper ga,這次比個special price你啦
AMAT 發表於 2007-8-21 17:11:16 | 只看該作者
原帖由 阿海 於 2007-8-21 11:23 發表

Sorry to tell you can use Touring Tyre!!! 起初我都以為得的,我才和我細佬說可以。。。SORRY!

頂住邊到?換過長O的O既NUTS同加SPACER片得唔得呢?哈哈!
馮馮ymc 發表於 2007-8-21 21:15:07 | 只看該作者
原帖由 wingx2 於 2007-8-21 00:24 發表
LOBO YMC 仕樣MINI XPRESS,都只是原裝Pro Kit + Tamiya 53333

不用太多改裝了..

Lobo得一個搾..............
pdaman 發表於 2007-8-21 21:32:18 | 只看該作者
依家Xpress Mini用個殼係唔係都同M03 or ABC一樣? 因為以前好小殼可以買到? 如果OK都出一部.剛剛想買M車.
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 00:43:55 | 只看該作者
原帖由 阿海 於 2007-8-21 11:23 發表

家吓都冇計啦, 買車前check 個 D mini 呔價錢都幾貴吓, 仲貴過 D touring 呔, 所以先問實你, 不過算啦可能你都唔係好清楚.

講起 bumper (唔係foam bumper)係硬果個....可能你真係唔係好清楚算啦..

不過你比我果個價真係好正, 我唔知你比我果個價係公價定係 special price, 所以我冧唔响到公開比較好D, 總之當日我向第二間真係問唔到,
anyway 點都好下次黎買野係咪有 special price 先, 唔係只係得個 foam bumper 吓嗎???  講吓笑啫
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 00:55:43 | 只看該作者
原帖由 chacha 於 2007-8-21 03:34 發表
如果有玩過 已前架XPRESS就知道點裝,servo位一定要fit,唔好比佢郁,你做得應該冇問題,佢o個四條o太好似唔掂喎,換硬佢,我想問下個車殼係唔係跟車返?

chacha 兄我係第一次玩Xpress 車所以個 servo 位真係唔識, 多謝你提示,  
我想問吓用咩呔好呀, 有冇介紹吓各位師兄(呔及胆), 最好講邊隻一定唔好買 thank you
車殼係另外買架
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 01:07:02 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-8-21 17:11 發表

頂住邊到?換過長O的O既NUTS同加SPACER片得唔得呢?哈哈!

一轉右軚"high"到電池, 已用 1mm SPACER片再加 2度呤, 個左尾轆勁接近個摩打,
仲有如用touring 呔後枝避震幾乎縮到盡架車高度先ok D推捍全部勁斜好似"V"字全部要改位, 冇計
minimini 發表於 2007-8-22 01:29:06 | 只看該作者
跟車油壓 ok 嗎 ??.....駛唔駛換 o-rings ??..... Thx !!
minimini 發表於 2007-8-22 01:39:45 | 只看該作者
原帖由 wingx2 於 2007-8-21 00:24 發表
LOBO YMC 仕樣MINI XPRESS,都只是原裝Pro Kit + Tamiya 53333

不用太多改裝了..

what is it ??......
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 08:27:25 | 只看該作者
minimini 發表於 2007-8-22 12:20:40 | 只看該作者
電波拉丹 發表於 2007-8-22 14:42:40 | 只看該作者
Xpress 既 Parts供應唔係一個問題,有大量存貨。多謝各位支持!
AMAT 發表於 2007-8-22 14:50:06 | 只看該作者
原帖由 ben3210 於 2007-8-22 01:07 發表

一轉右軚"high"到電池, 已用 1mm SPACER片再加 2度呤, 個左尾轆勁接近個摩打,
仲有如用touring 呔後枝避震幾乎縮到盡架車高度先ok D推捍全部勁斜好似"V"字全部要改位, 冇計

ICIC~等我攞車時研究下先~
AMAT 發表於 2007-8-22 14:50:22 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-8-22 01:39 發表

what is it ??......

黑豬?
magic_pro2004 發表於 2007-8-22 16:08:29 | 只看該作者
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 17:10:12 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-8-22 14:50 發表

ICIC~等我攞車時研究下先~

Thank you for your support
電波拉丹 發表於 2007-8-22 17:27:44 | 只看該作者

玩 Xpress MRR2 要切咖

玩 Xpress MRR2 要切咖.........Servo 耳仔..

對未玩過 Xpress 既朋友黎講,可能唔知要切左一只Servo既耳仔先裝得落...
下面既圖面係 Xpress 1:10 Touring, 不過都比大家參考下點裝 Servo : -

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 18:33:57 | 只看該作者
原帖由 電波拉丹 於 2007-8-22 17:27 發表
玩 Xpress MRR2 要切咖.........Servo 耳仔..

對未玩過 Xpress 既朋友黎講,可能唔知要切左一只Servo既耳仔先裝得落...
下面既圖面係 Xpress 1:10 Touring, 不過都比大家參考下點裝 Servo : -

http://ww ...

thank you 電波拉丹