RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: chan951130
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第三代

donhk1982 發表於 2007-8-10 01:15:03 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-8-9 17:51 發表
陳生...
比多d心機, 做事前功夫, 唔好咁衝動, 做好個稿, 才動手, 一擊即中, 唔好再晒時間做咁多代la...起碼唔打得都睇得 la...
唔好比人睇死....努力

勇哥,你系版主,我估條粉人唔會敢開口話你.........
ozsin10 發表於 2007-8-10 01:35:40 | 只看該作者
原帖由 donhk1982 於 2007-8-10 01:12 發表

第二代個時我都叫佢做個紙樣先......但有條粉x 話我講真話唔好,再要一連串讚美我一番.

QUOTE:
原帖由 donhk1982 於 2007-8-9 10:42 發表
睇見你個吊臂,我只可以講兩個字..........................救 ...

邊條粉人咁串呀??大家都係講事實同比意見啫!!
donhk1982 發表於 2007-8-10 10:10:57 | 只看該作者
原帖由 ozsin10 於 2007-8-10 01:35 發表

c兄.....多謝你先...邊條粉人咁串就你自己睇睇.

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... page%3D1&page=1
有勇冇謀 發表於 2007-8-10 11:28:46 | 只看該作者
原帖由 donhk1982 於 2007-8-10 01:15 發表

勇哥,你系版主,我估條粉人唔會敢開口話你.........

Don 兄..唔好咁講, 小弟得各路英雄比面姐. 如小弟有一點不對之處, 亦非常歡迎各位善意及惡意之批評, 這裡係討論區, 唔討伐一 o下, 點論出成功呢?

各路英雄
陳生為人係比較孩子氣, 衝動, 急性, 想到就去做, 不計後果 (小弟只知陳生對貨車的熱誠, 其他佢的私人業務唔清楚). 有人提出佢個拖架唔掂, 佢就立即改良; 有人話佢架港式拖頭唔得, 佢又立即修正. 就算又有人再批評佢, 陳生都樂意接受, 繼續盡力整車, 佢的熱誠可能無各位咁高, 但絕對不比各位低. 好過有人話整哩樣, 又話整個樣, 到頭來咩都無做過, 陳生的坐言起行之態度更叫我  o地 去 學習.

正所謂玉不琢不成器, 只係小學生的陳生, 初時d手功可能差d, 但大致都有一點點進步, 再加上各版友之善意及惡意之批評, 終有成功的一日.

希望各版友比陳生多少少的空間, 繼續善意及惡意咁批評 o下 佢, 令佢不斷進步. 各版友之間亦無需容顏大怒, 其實大家都係為佢好,    依….你 o地 係唔係打龍通, 一個贊, 一個彈 咁去 train-up陳生?? 陳生一定樂意接受.
Evo露筍 發表於 2007-8-10 11:54:10 | 只看該作者

回復 #24 有勇冇謀 的帖子

勇兄講o既好過有人話整哩樣, 又話整個樣, 到頭來咩都無做過
小弟覺得有d慚愧..................
小弟話整個拖架都話左個幾2個月.......但係做伯3野只係畫左圖.......只怪.....工務私務繁重....(其實一句講晒 --- )
有勇冇謀 發表於 2007-8-10 12:00:18 | 只看該作者

回復 #25 Evo露筍 的帖子

係陳生日日有 24個鐘比佢整姐....令人羡慕
乳細無增 發表於 2007-8-10 12:20:40 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-8-10 11:54 發表
勇兄講o既好過有人話整哩樣, 又話整個樣, 到頭來咩都無做過
小弟話整個拖架都話左個幾2個月.......但係做伯3野只係畫左圖.......只怪.....工務私務繁重....(其實一句講晒 --- 懶)

唔好怪責自已,工務私務繁重緊要d...
 樓主| chan951130 發表於 2007-8-10 14:05:01 | 只看該作者
原帖由 AltezzaMak 於 2007-8-10 00:32 發表
你d"花銻"底板完全唔合比例
真心果句, ]d紅色d膠紙好核突 !
要合比例"花銻"底板就要$80以上 ,紅色d膠紙會不要...換膠板...噴油

樓主| chan951130 發表於 2007-8-10 14:25:56 | 只看該作者
原帖由 kaho 於 2007-8-9 17:24 發表
我有一疑問,,就係點解一部分咁粗,,,另一部分就咁幼既
重有,,我建議妳個吊起底用3mm膠片做會好好多

無力啊
中遠 發表於 2007-8-10 16:13:03 | 只看該作者
原帖由 ozsin10 於 2007-8-10 01:35 發表

太激。。。

rocky 發表於 2007-8-10 17:56:45 | 只看該作者
冇眼屎 (NO EYE SEE)
waiyu419 發表於 2007-8-10 22:49:20 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2007-8-10 14:05 發表
要合比例"花銻"底板就要$80以上 ,紅色d膠紙會不要...換膠板...噴油

花銻板貴咪唔好用,做唔到個動作咪避左佢,
好過係野都整落去,你係咁買野整,整完又唔要幾多錢都唔夠你改
仲有你條架都未整好又野多個火頭出黎我諗你開學都未起貨

樓主| chan951130 發表於 2007-8-10 23:48:52 | 只看該作者
原帖由 waiyu419 於 2007-8-10 22:49 發表

花銻板貴咪唔好用,做唔到個動作咪避左佢,
好過係野都整落去,你係咁買野整,整完又唔要幾多錢都唔夠你改
仲有你條架都未整好又野多個火頭出黎我諗你開學都未起貨

我條架未整好 ?_?
FS9142 發表於 2007-8-11 01:38:24 | 只看該作者
真係想睇下你支雞可唔可以同中山利達隻淫手過兩招
alexppo2002 發表於 2007-8-11 15:09:51 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-8-10 11:54 發表
小弟話整個拖架都話左個幾2個月.......但係做伯3野只係畫左圖.......只怪.....工務私務繁重....(其實一句講 ...

我就係你講緊果種人。整整下水車。走左去整高達wo<<<====呢D叫咩呀。

一波未平一波又起。唉....
waiyu419 發表於 2007-8-13 22:02:05 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2007-8-10 23:48 發表

我條架未整好 ?_?

如果你覺得你條拖架係起左貨咁我都冇野好講啦~
我仲有個疑問就係你之前改左釘架,做乜你又整番平板??
咁唔用番原裝個底好過你現在咁既樣?你可以話我鐘意呀,咁我亦都冇野講了
仲有你咁樣出街唔比街外人笑我就真係唔係好信

p.s.如果有人覆我乜你咁話人架,粉人呀果d呢,你夠薑咪買左樓主條拖架加吊雞係尖沙咀,旺角玩番幾轉
咪咪王 發表於 2007-8-13 22:12:05 | 只看該作者
原帖由 waiyu419 於 2007-8-13 22:02 發表

咁唔用番原裝個底好過你現在咁既樣?你可以話我鐘意呀,咁我亦都冇野講了
仲有你咁樣出街唔比街外人笑我 ...

~HAHA~~講得好正
 樓主| chan951130 發表於 2007-8-13 22:36:46 | 只看該作者
原帖由 waiyu419 於 2007-8-13 22:02 發表

平板放野好d
 樓主| chan951130 發表於 2007-8-13 22:46:53 | 只看該作者

不會 ,我平時會
waiyu419 發表於 2007-8-13 23:27:00 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2007-8-13 22:36 發表

平板放野好d

用番原裝個底唔係更好咩?